Menu

Kde sa oplatí kupovať drahšiu elektroniku

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3103 krát
  • Tlač
  • E-mail

Žijeme v dobe, ktorá sa (aspoň na území Európy) vyznačuje takým materiálnym dostatkom, aký história ľudstva nepamätá. Výsledkom toho je skvelá dostupnosť tovarov, okrem iného aj elektroniky. Tá sa dá kúpiť za ľudové ceny, no z hľadiska kvality to nie je vždy to pravé orechové. Chcete aby bolo? Tak trošku pritlačte na pílu a zainvestujte. Lenže kde…

Eshopy overené zákazníkmi

Ak sa bavíme o nakupovaní cez internet, tak jedným z výborných vodítok, ktoré vás spoľahlivo navedú do dobrého eshopu, sú recenzie zákazníkov. Tie nájdete priamo na webe eshopu, pri konkrétnych produktoch, prípadne na rôznych diskusných fórach. Existujú rôzne formy reklamy, no táto je azda tá najlepšia.

Sledujte recenzie, avšak používajte pri tom kritické myslenie. Nie všetky sú totiž písané nezištne – niektoré vznikajú na objednávku, sú príliš všeobecné a až podozrivo pozitívne ladené. Treba tiež čítať medzi riadkami, pretože ak niekto kritizuje napríklad malú veľkosť uhlopriečky televíznej obrazovky, nie je to kritika oprávnená – rozmer ako taký nie je chybou produktu ani výroby.

Cashback portály

Zaujímavým momentom aj na slovenskej internetovej scéne sú cashback portály. Funguje ich u nás len niekoľko, no združujú veľkých hráčov (cashback Andreashop, Hej, atď) a zákazníkom ponúkajú skvelý servis a zaujímavé možnosti ako ušetriť. Cashback vlastne funguje ako prostredník vo vzťahu eshop-zákazník. Treba si ho predstaviť ako priestor, kde majú eshopy umiestnenú svoju inzerciu. Za to, že sa zákazník cez cashback preklikne do eshopu a spraví v ňom nákup, získa cashback od daného internetového obchodu určité percento zo zisku, s ktorým sa následne rozdelí so zákazníkom.

Z jedného obchodu tak profitujú všetci, ktorí sa na ňom nejakým spôsobom zúčastnili, samozrejme  vrátane zákazníka, ktorý aj nakúpil čo chcel, aj získal určité percento z vynaloženej sumy späť. Pri drahšej elektronike a návratnosti v jednotkách a hoci aj desatinách percent to pritom môžu byť celkom zaujímavé sumy.

Zľavové portály

V mene konkurenčnej vojny sa marketingové a obchodné oddelenia eshopov doslova predbiehajú v tom, ktoré z nich vymyslí zaujímavejšiu reklamnú kampaň a ponúkne atraktívnejšie zľavy. Môžete sa k nim dostať prostredníctvom odberu newslettera, prípadne aj vtedy, ak budete sledovať zľavové portály. Nájdete tu zľavové kódy a zľavy Hej, ale aj iných veľkých eshopov s elektronikou. Akciové momenty sa často viažu k významným udalostiam počas roka – tradične to bývajú vianočné sviatky, letná sezóna, prípadne Black Friday. Je ich však oveľa viac, preto sa vyplatí mať dátumy v merku a v pravý čas odsledovať, kedy a ktorý obchod bude zľavy pnúkať. Alebo to nechajte na zľavové portály, ktoré túto službu spravia za vás a vy prídete na hotové a rovno nakúpite.

Zahraničie?

Nakupovanie sa vďaka internetu globalizuje a aj Slovákom sa čoraz viac otvárajú zahraničné trhy so zaujímavými ponukami. Aliexpress je jednou z možností, ako nakupovať aj drahé značkové veci bez toho, že by ste ich výrazne preplatili. Dôvodom je najmä fakt, že sa cena za produkt nenavyšuje vplyvom viacerých sprostredkovateľov či prepravcov, ktorí by sa inak podieľali na jeho distribúcii z Číny na starý kontinent. Poštovné je navyše zdarma, čo predstavuje len ďalšiu motiváciu vyskúšať tento spôsob nakupovania.

Pravdou je, že výrobky Made in China výrazne zdvihli svoju kvalitu. Je tomu tak aj preto, že čínski výrobcovia používajú v zásade rovnaké pracovné postupy a materiály, ktoré sa používajú aj pri výrobe zariadení oveľa známejších značiek.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013