Menu

Konzola PS4 Slim je solídnou náhradou jej pôvodnej verzie

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1259 krát
  • Tlač
  • E-mail

Vynovená verzia sa líši od pôvodného PlayStation 4 najmä veľkosťou svojho druhého poschodia. Tichší a tenší model sa postaral o úplnú náhradu konzoly PS4 a svojím kompaktným spracovaním si práve táto verzia získava sympatie čoraz väčšieho počtu hráčov.

V tomto prevedení môžete úplne zabudnúť na štandardné spojenie matného a lesklého spojenia hornej časti. PS4 Slim predstavuje dizajnovo ucelenú matnú verziu, mnohých však aj naďalej zaráža, že v tomto spracovaní chýba optický port slúžiaci na pripojenie zvukového výstupu. Prevratné úpravy rozhodne nečakajte, prednosť dostali predovšetkým dizajnové vylepšenia.

Kompaktnejšie spracovanie

Prvým viditeľným rozdielom sú predovšetkým rozmery vynovenej verzie. Kým pri novšej PS4 Slim ide o 264 x 39 x 288 mm, pôvodné spracovanie predstavovalo 275 x 53 x 305 mm, čo možno vnímať ako radikálnu zmenu. Voľba matného povrchu má taktiež svoje opodstatnenie, má totiž zabrániť poškodeniu.

Zmeny sa dotkli aj ovládača

Ovládač DualShock 4 sa dočkal podobného vizuálu, aký predstavuje samotná konzola a matný vzhľad potešil mnohých hráčov najmä svojou praktickosťou. Vývojári pri úpravách mysleli aj na priaznivcov bojových herných titulov a tlačidlo D-Pad obohatili o malú jamku, ktorá im uľahčí samotné hranie. Ak ste fanúšikom herných titulov, ktoré vám indikujú aktuálny stav vášho života, rozhodne oceníte svetelnú lištu pridanú nad touchpadom.

Možnosť hrania aj cez kábel

Dôvod, prečo sa bezdrôtová verzia hernej konzoly dočkala aj káblového pripojenia, je pomerne jednoduchý. S káblom získate kratšiu reakčnú dobu. Toto doplnenie ocenia predovšetkým hráči akčných hier, ktoré si vyžadujú okamžité reakcie, kým pri bezdrôtovej verzii by čelili len zbytočnej odozve.

Spomínané zmeny sú len potvrdením toho, že zmien a úprav sa dočkala najmä vonkajšia časť vynovenej konzoly. Vnútorné spracovanie či hardvér zostali bez radikálnych úprav. Výkon tak zostal totožný tomu pri štandardnej PS4, ale samotná prevádzka bola už o niečo tichšia. PS4 Slim sa tak stáva plnohodnotnou náhradou jej pôvodnej verzie, nič s ňou totiž nestratíte, ba naopak, niektoré zmeny sú rozhodne posunom vpred.

Zdroj obrázka: interstid / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013