Menu

Nokia 500 - lacný smartfón vysokej kvality

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2207 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Nokia dnes predstavila model Nokia 500, lacný smartphone s dotykovým displejom, ktorý nerobí kompromisy v oblasti kvality ani výkonu. Nokia 500 v sebe spája v súčasnosti najvýkonnejší procesor spoločnosti Nokia, 5-megapixlový fotoaparát, skvelý multimediálny prehrávač a predinštalované mapy s hlasovou navigáciou.

Rozširuje tak portfólio mobilných telefónov Nokia v oblasti lacných smartphonov.  Ako najnovší prírastok v rodine telefónov na platforme Symbian je Nokia 500 postavená na najnovšom systéme Symbian Anna, ktorý ponúka vylepšené softwarové funkcie, webový prehliadač a nové Ovi Mapy.

 „Až doteraz prinášali cenovo dostupné smartphony príliš často nižšiu kvalitu hardwaru a podpriemerné funkcie,“ povedal Ilari Nurmi, viceprezident spoločnosti Nokia. „Nokia 500 je ďalším príkladom toho, ako nám môže systém Symbian v nasledujúcich rokoch ďalej pomáhať využívať kľúčové príležitosti na trhu.“

Na rýchlosti prístupu záleží

Zostať v spojení s priateľmi a rodinou je s Nokia 500 veľmi rýchle a jednoduché. Facebook, Twitter, RenRen, ďalšie sociálne siete a chatovacie služby sú k dispozícii priamo na domovskej obrazovke. So svojim 1 GHz procesorom je Nokia 500 jedným z najrýchlejších smartphonov vo svojej kategórii. Užívatelia tak môžu v jednom okamihu používať veľké množstvo aplikácií, rýchlo a jednoducho medzi nimi prepínať a využívať tie najnáročnejšie aplikácie bez spomalenia telefónu. Nokia 500 tiež ponúka najnovšiu technológiu spoločnosti Nokia na surfovanie na internete, ktorá v spojení s výkonným procesorom prináša viac ako uspokojivé výsledky.

Nokia 500 bude dodávaná s jednými z najlepších hudobných a zábavných aplikácií ako je Shazam Encore, Gig Finder* alebo sprievodca Lonely Planet a Michelin predinštalovanými priamo v prístroji. 

Tento cenovo dostupný smartphone sa môže pochváliť tiež najnovšími mapami od spoločnosti Nokia s optimalizáciou pre sociálne siete. Užívateľ tak môže jednoducho urobiť check-in v najrôznejších lokalitách po celom svete. Offline hlasová pešia a automobilová navigácia dostupná pre viac ako 80 krajín zase pomôže obmedziť vysoké účty za dátový roaming.

Nokia 500 bude dostupná od 3. štvrťroka tohto roku v čiernej farbe, v bielej farbe na konci roku a bude predávaná s dvomi rôznymi vymeniteľnými zadnými krytmi. Nové zadné kryty vo viacerých farbách a dizajnoch budú uvedené na trh neskôr v tomto roku. Cena Nokia 500 bez dotácií a dane je 150 eur.

* Gig Finder nie je dostupný vo všetkých krajinách, kde sa bude Nokia 500 predávať.

Nokia 500 – technické parametre

•       1 GHz procesor a podpora WLAN pre rýchly prístup k aplikáciám a zábave

•       5 MPx fotoaparát podporujúci video záznam

•       Ovi Mapy s bezplatnou celosvetovou automobilovou a pešou navigáciou, aplikácie Tu a teraz umožňujúce zistiť, čo sa práve okolo vás deje

•       Ovi Obchod s aplikáciami a ďalším obsahom

•       Hudobný prehrávač, stereo FM rádio a internetové rádio

•       Nový Symbian Anna s rýchlejším surfovaním na webe a vylepšeným dotykovým rozhraním, vrátane QWERTZ klávesnice v režime na výšku a v režime s delenou obrazovkou

•       Ľahko dostupná WLAN prostredníctvom widgetu na domovskej obrazovke

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013