Menu

Puškohľady: Nevyhnutná výbava každého nadšenca lovu

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 623 krát
  • Tlač
  • E-mail

V posledných rokoch začali používatelia pušiek investovať do puškohľadov, aby pri manipulácii so zbraňou získali lepšie výsledky. V minulosti sa na tento účel využíval samotný ďalekohľad, ktorého komfort a pôsobenie v praxi ale prinášalo značné problémy. Nielen lepšie zameranie, ale aj manipuláciu v náročnom teréne so zbraňou preto poľovníkom uľahčili moderné puškohľady. 

Pokiaľ sa preto pre tento nový doplnok rozhodujete aj vy, dali sme dokopy niektoré výhody používania puškohľadov, ktoré v praxi určite oceníte.

Dlhší rozsah

Jedným z najdôležitejších faktorov, ktoré formujú zážitok zo streľby, je dostrel. Bez konceptu vzdialenosti sa strelci v teréne nemusia cítiť dobre, pretože môžu byť príliš blízko k divej zveri alebo príliš ďaleko od nej, aby mali vôbec šancu ju zachytiť. To všetko vás potom len zbytočne postaví do situácie, ktorá môže byť život ohrozujúca. A nikto asi nechce takto riskovať.

Použitie moderných puškohľadov umožňuje dlhší dosah a predstavu o dosahu, na ktorý sa pozeráte. Ciele, ktoré sú ďaleko, budú teraz oveľa bližšie k vám, čo vám poskytne priestor a pohodlie, aby ste mohli strieľať tak, ako chcete. To vám dáva možnosť znížiť svoju strelu s vyššou úspešnosťou.

Okrem toho vám dlhší dosah umožňuje pohodlne mieriť a zameriavať svoj výstrel. Dlhší dostrel určite vedie k oveľa lepšiemu zážitku zo streľby a býva jedným z najdôležitejších faktorov, ktoré vedú k úspešnému lovu.

Vylepšená presnosť

Pokiaľ ide o pušky a ich terče, presnosť a pohodlie sú rozhodujúce faktory plnohodnotného použitia. Vaším cieľom je predsa zabezpečiť, aby ste boli schopní zasiahnuť svoj cieľ s minimálnymi pokusmi a vynaloženým časom. A práve so špičkovým puškohľadom značky Zeiss získate vyššiu šancu vyššiu úroveň presnosti. Vylepšená presnosť tak povedie k úspešnejším výstrelom, minimu strateného času a použitiu menšieho počtu striel.

Snímané zábery z diaľky

Ten, kto investuje do pušky, bude mať určite záujem zvýšiť vzdialenosť, na ktorú strieľa. Je predsa príjemný pocit vedieť zabezpečiť strelu z veľkej diaľky. Investícia do puškohľadu vás v tomto smere poteší tiež, pretože presnosť a dostrel zbrane zväčšuje.

Poľovnícka zbraň bez puškohľadu bude mať za následok neúspech a poslúži len na stratu času a nábojov. Puškohľad umožňuje, aby boli vaše ciele bližšie k vám, čo vedie k vyššej úspešnosti a väčšiemu komfortu pri streľbe z diaľky. Puškohľady tiež vedú k širšiemu a dlhšiemu dosahu, ako je uvedené vyššie, vďaka čomu sa strelec cíti pohodlnejšie a je bližšie k cieľu.

Zdroj obrázka: Nakornthai/Shutterstock.com

 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013