Menu

Rozprávka alebo realita? Život v miestnosti s čistým vzduchom

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1972 krát
  • Tlač
  • E-mail

O znečistení atmosféry v mestách alebo na vidieku sa dnes hovorí veľmi veľa a často. Nemenej škodlivý a otrávený je však aj priestor v interiéri. Niekedy je kvalita vzduchu v miestnosti oveľa horšia ako na rušnej ulici alebo diaľnici.

Keď si predstavíme, že až 90 % svojho času trávime v takýchto interiéroch, naše telo môžeme vážne ohroziť na zdraví. Vezmite si bežný dom alebo kanceláriu: prach, dym, choroboplodné zárodky sa dostanú dovnútra a pohlcujú ich steny, nábytok, koberce či záclony.

Na prekvapenie aj mnohé čistiace prostriedky, bez ktorých sa nezaobíde žiadna rodina, znečisťujú atmosféru domu toxickými výparmi, ktoré nás ničia pomaly a nenápadne a dokáže ich z tohto prostredia dobre odstrániť len profesionálny UV sterilizátor.

S čističkou vzduchu nemusíte o príjemnej atmosfére už len snívať

Svetová agentúra na ochranu životného prostredia ponúka na riešenie týchto situácií niekoľko postupov:

Odstráňte všetky zdroje kontaminácie: koberce a starnúce textílie, umelé dokončovacie materiály, ktoré emitujú do vzduchu toxíny. Posilnite vetranie miestnosti. Vyfiltrujte a vymeňte použitý vzduch pomocou špeciálnej čističky vzduchu.

Tieto zariadenia sú schopné maximálne obnoviť kvalitu atmosféry v domácnostiach, kanceláriách, priemyselných priestoroch alebo automobiloch.

Čističky vzduchu atmosféru filtrujú a zapĺňajú priestor vyváženým množstvom iónov, ktoré potrebujete pre svoje zdravie. Vrátia interiéru nielen čistotu, ale aj sviežosť. Zničia patogénne baktérie a mnoho nebezpečných mikroorganizmov. Rozložia toxické chemické zlúčeniny a dokonca aj tabakový dym.

Tak to s nimi skúste. Nič predsa nie je tak osviežujúce ako čerstvý vzduch.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013