Menu

Vynovený Crash Bandicoot ponúka opäť nezabudnuteľný herný zážitok

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1707 krát
  • Tlač
  • E-mail

Čoraz viac starších herných titulov nezvláda pokrok technológií a nedokáže umožniť hráčom kvalitné hranie. Pokiaľ sa nedočkajú svojich vylepšení, s mnohými sa musíme rozlúčiť. Ak sú však hlasy fanúšikov výrazné a túžba po remasterovanej verzii veľká, niektoré legendy sa dočkajú svojho vytúženého návratu v celej svojej kráse. Typickým príkladom je aj Crash Bandicoot, ktorý sa dočkal po 22 rokoch svojho epického vzkriesenia. Vrátili ste sa aj vy k dobrodrúžstvám Crasha v rámci celej vynovenej trilógie?

Deväťdesiate roky boli z hľadiska hier neskutočne prelomové. Hráči sa dočkali drastických súbojov v podobe Mortal Kombat, priaznivci plošinoviek si prišli na svoje so Super Mariom či Crashom Bandicootom, no prišli aj také tituly ako Doom, Aladdin, Prehistorik či motívy výstavby v podobe SimCity, Rollercoaster Tycoon či Theme Hospital. Určite si na viaceré z nich spomínate, no kým niektoré hry mali to šťastie, že sa dočkali svojich pokračovaní a neustále prinášajú nové diely, iné ste si mohli zahrať maximálne len v ich pôvodnej verzii so slabou hernou kvalitou. Crash Bandicoot sa však svojho remastru dočkal a hráčsku komunitu mohlo potešiť vynovenie celej trilógie Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

Herný zážitok pre všetky platformy

Celá jedna generácia je odchovaná na tomto hernom unikáte. Časy televíznej relácie, kde sa Crash pravidelne snažil dôjsť do úspešného cieľa, boli pre mnohých jednoducho nenahraditeľné a na Crasha sa jednoducho nedalo zabudnúť. Táto verzia ponúka ostrieľaným fanúšikom vrátiť sa späť k tejto legendárnej klasike a je konečne prístupná aj novej generácií hráčov. Ak si myslíte, že opäť okúsite, aké je zaskákať si v roli lišiaka, ste na omyle. Crash Bandicoot je vačkovec a dokonca nezbiera ani jablká, ale vývojármi vymyslené wumpa ovocie a bolo to tak po celý čas, to len my sme doteraz žili v omyle. Vynovená verzia je prístupná na všetky platformy a rozhodne má čím upútať aj v súčasnosti.

Nezameniteľná dejová linka

Pripravte sa na obťažnosť levelov, prvá časť trilógie je rozhodne jedna z tých najnáročnejších. Každý diel predstavuje 30 levelov a prejsť niektoré bude vyžadovať enormnú dávku trpezlivosti a správne načasovanie. V tomto grafickom remasteri sa dočkáme aj dvoch bonusových dielov. Stormy Ascent bol pôvodne štúdiom Naughty Dog odstránený pre náročnú obťažnosť, tento raz sa ho však dočkáte. Zahrať si môžete aj Future Tense, ten sa nachádza v tretej časti a inšpirácia futuristickými levelmi je v tomto prípade veľmi citeľná.

Kvalita vizuálneho spracovania

Vývojári mali čo robiť, hru bolo potrebné prerobiť od základov. Dostala nový engine a neuveriteľné grafické vylepšenie. Všetko však zostáva totožné s tým starým dobrým Crashom, ktorého ste kedysi mohli hrať na svojej PlayStation 1. Ďalšou výhodou tejto verzie je zameniteľnosť postáv, nemusíte hrať všetky levely s Crashom a zajazdiť si na skútri či jazdiť na tigríčati s jeho blonďavou sestrou Coco, tento raz je výber len vo vašich rukách. Postavíte sa aj vy opäť doktorovi Cortexovi a prekazíte mu jeho smelé plány?

Zdroj obrázka: Fabio Principe / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013