Menu

Znova populárne kolobežky menia centrá miest

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1648 krát
  • Tlač
  • E-mail

V minulosti bola kolobežka takmer v každej rodine a dokonca nachvíľku dokázala predbehnúť aj obľúbenosť bicyklov alebo korčúľ. Tie sú na trhu ale omnoho dlhšie a samozrejme sa k nim aj mnoho ľudí vrátilo. Bolo to pohodlnejšie ako odrážanie sa jednou nohou len preto, aby sme mali aspoň nejakú rýchlosť. Doba ale postúpila a aj kolobežka prešla určitým vývojom a teraz sa znova môže tešiť obrovskej popularite nielen u detí, ale aj u dospelých.

Všade na ulici

Takmer vo všetkých veľkých mestách môžeme vidieť možnosť zdieľania nielen bicyklov, ale už aj kolobežiek. Jednoduchý systém, vďaka ktorému si zase viac mladých ľudí nachádza cestu ku kolobežke. Rozdiel je ale badateľný. Pred pár rokmi totiž boli len na svoj vlastný pohon. Dnes máme možnosť mať elektrické kolobežky, ktoré spravia takmer všetku prácu za nás. Sú síce ťažšie a trochu väčšie, ale sú rozhodne aj pohodlnejšie.

Našťastie nie je potrebné si ich len požičiavať, ale bez problémov aj zakúpiť. Mnoho obchodov a internetových predajcov ponúka elektrické kolobežky za skvelé ceny a preto sa stávajú čoraz častejším darčekom pre mladých ľudí. Samozrejme je na výber mnoho druhov od rôznych značiek. Ak kupujete prvú, prihliadajte na to. No ak už chcete o niečo lepšiu kvalitnejšiu a rovnako viete, že bude maximálne využívaná, nebojte sa do nej investovať. Treba povedať, že aj tu je potrebné dbať na bezpečnosť a nosiť aspoň prilbu.

Ak si niekto nie je istý pri výbere kolobežky, neváhajte sa opýtať samotného predajcu, ktorý určite rád poradí. Nezabudnite sa ale pozerať na samotnú výdrž batérie, aby sa vám nestalo, že cestou do školy alebo do práce kolobežku vybijete a domov už budete musieť ísť pešo. Spôsob nabíjania je tiež preto dôležitý. Veľkosť a celkové rozmery závisia od toho, komu kolobežku kupujete. Samozrejme, možnosť nastavenia je aj tu, ale nie tak výrazná ako na kolobežkách z predošlých rokov, tie nemuseli byť tak pevné.

Zdroj obrázku: Andrey_Popov / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013