Menu

Hráme sa na tablete s Tegrou

  • Napísal(a) 
  • Zverejnené v Hry
  • Čítať 3596 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

Zabudnite na všetky tie jednoduché Angry Birds. Hardvér tých najlepších tabletov dokáže omnoho viac ako len vykresliť 2D objekty a pri nových hrách zvládne aj konzolovú grafiku.

Android Market sa už pomaly začína plniť graficky kvalitnými hrami a dobieha iOS. Môžu za to z veľkej časti aj aktivity spoločnosti NVIDIA, ktorá sa tak snaží na trh pretlačiť svoje SoC riešenie Tegra. To v aktuálnej verzii s označením 3 ponúka štvorjadrový procesor s výkonnou grafickou časťou.

Na trhu už je niekoľko optimalizovaných hier, schopných profitovať práve z výkonného SoC NVIDIE. Hry nájdete buď priamo v Android Markete, alebo aj v špecializovanej aplikácii NVIDIA Tegra Zone.


Grand Theft Auto 3

Desať rokov po premiére PC verzie prichádza gangsterská akcia aj na tablety s operačným systémom od Apple a Google. Kvôli komplexne stvorenému mestu s množstvom ulíc, chodcov a áut nie je hra kompatibilná so všetkými zariadeniami.

Z Apple zariadení sa odporúča najnovší iPhone 4S a iPad 2. Pre Android sú vyžadované zariadenia s väčšou operačnou pamäťou (1 GB je optimom) a výkonným grafickým čipom. Pri menej výkonných riešeniach ako je napríklad iPad 1 zaznamenávajú hráči nestabilitu a sú nútení znížiť grafické detaily.

gta_1

Hra je na tabletoch a smartfónoch prakticky rovnaká ako bola na PC – a teraz nemáme na mysli len grafickú časť, ale aj samotný herný systém a vynikajúci príbeh. K dispozícii máte množstvo áut, domov v ktorom si ukladáte pozície a aj zbrane.

Ovládanie sa síce presunulo na dotykovú obrazovku, je ale dobre rozvrhnuté a reaguje veľmi presne. Na jeho citlivosť sme si zvykali približne prvé tri misie a potom to už bolo bez najmenších problémov.

gta_2

Hra stojí na Android Markete necelé štyri eurá, čo je viac než len adekvátna cena. Ešte raz pripomíname jej vysokú náročnosť, kvôli ktorej nie je kompatibilná so všetkými zariadeniami. Nám išla hra plynulo na maximálne detaily, testovali sme ju ale na výkonnom tablete s čipom NVIDIA Tegra 3.

Hru si môžete kúpiť tu


Shadowgun

Jedna z graficky najlepšie vyzerajúcich hier na tabety je z dielne českého štúdia Madfinger Games. V Android Markete sú dostupné dve verzie tejto hry, pričom jedna z nich je určená exkluzívne pre tablety s čipom NVIDIA Tegra 3. Rozdielom je ešte lepšia grafika vďaka vylepšenému renderingu vody, časticovým efektom, lepším shader efektom a dynamickým textúram.  

sg_1

 

Príbeh sa odohráva v roku 2350, kedy vesmíru vládnu intergalaktické korporácie. Tie si najímajú tých najlepších bojovníkov a zabijakov, ktorých vysielajú riešiť „nepríjemné“ situácie. Vy ako jeden z najlepších, John Slade, ste vyslaný za šialeným géniom doktorom Edgarom Simonom, ktorý si vytvoril nebezpečnú armádu mutantov.

Samotná hra je akciou z pohľadu tretej osoby. Grafické stránka hry je skutočne vynikajúca a ponúka na Android platforme dosiaľ nevidený stupeň detailov, porovnateľný s klasickými konzolami ako je Xbox360 ale Playstation 3. Cena za hru sú klasické štyri eurá.

Hru si môžete kúpiť tu


Siegecraft

Strategická hra kombinovaná s Tower defense a akciou nemusí na prvý pohľad pôsobiť lákavo, keď sa však použije dobrá hrateľnosť a pekná grafika, je dobrá hra na svete.

Hrať môžete za jednu z troch rás – Rytieri, Vikingovia a Samuraji. Každá rasa má svoje unikátne kampane, scenériu, budovy a rozdielne jednotky. Celkovo hra ponúka šesť kampaní s 25-mi úrovňami. Na začiatku je pripravená aj úvodná kampaň na zoznámenie sa s pravidlami hry.

siegecraft_1

Hra je veľmi chytľavá už hneď od začiatku. Náročnosť nie je prehnaná a postupne sa zvyšuje. Svoje zbrane musíte ovládať sami, pričom tu by sme ocenili dodatočný patch, ktorý by spresnil ovládanie. Niekedy totiž zbrane vystrelia inak ako by ste zamýšľali, čo v krízových situáciách môže znamenať zničenie jednotky.

siegecraft_3

Grafická stránka hry je vynikajúca, verzia hry s označením THD ponúka vylepšenú grafiku optimalizovanú pre čipset NVIDIA Tegra 3. Prostredie je bohaté na objekty, textúry sú detailné a nájdeme tu aj dosť efektov. Hra stojí 2,28 eura.

Hru si môžete kúpiť tu

Viac z tejto kategórie: « Ozubený čas Šat Nah »
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013