Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 98
Menu

Konferencia SUSE Expert Days 2018

  • Napísal(a) 
  • Zverejnené v Biznis
  • Čítať 17023 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

Jedna z najväčších odborných konferencií so zameraním na Linux a open source riešenia pre tuzemské firmy, tradičná konferencia SUSE Expert Days usporiadaná spoločnosťou SUSE, tento rok oslovila desiatky odborníkov z celej republiky. Akcia, ktorá sa konala vo štvrtok 1. marca 2018 v Kláštornom pivovare v Bratislave, sa zaoberala aktuálnymi témami spájanými s Linuxom, napríklad budovaním vlastného privátneho cloudu, správou serverovej infraštruktúry, využitím kontajnerov ako služby a aplikačnej platformy, softvérovo-definovanými úložiskami, sieťami, či hardvérom.

Odborné prezentácie odštartovali produktový manažér SUSE Michal Švec a regionálny manažér spoločnosti SUSE pre Českú republiku a Slovensko Miroslav Kořen, ktorí sa zaoberali konceptom softvérovo-definovanej infraštruktúry a jej využitia v praxi v nadväznosti na aktuálne trendy, ktoré hýbu svetom IT. Súčasťou úvodnej prednášky bolo i prekvapenie v podobe demo ukážky riešení pre vysokú dostupnosť kritickej infraštruktúry s použitím rýpadiel zo stavebnice Lego Technics a s niekoľkými Raspberry Pi, na ktorých bol nainštalovaný SUSE Linux pre procesory ARM. Pavel Harabín zo spoločnosti HPE a Martin Zikmund zo SUSE následne opísali spoločnú cestu vývoja HPE Helion OpenStack a SUSE OpenStack Cloudu. Martin Zikmund neobišiel ani novinky v SUSE Enterprise Storage, kontajnery ako službu a aplikačnú platformu v podaní SUSE. S prednáškami vystúpili nielen zástupcovia usporiadateľskej spoločnosti SUSE, ale aj jej partneri a zákazníci. Veľmi zaujímavá bola napríklad prezentácia Jána Pateru z První novinové společnosti a.s., ktorý priblížil, ako vďaka migrácii svojej kritickej infraštruktúry na SUSE Linux ušetrili náklady a zefektívnili prevádzku.

O bezpečnosti, dostupnosti, flexibilite a SAP v cloude porozprával Jiří Vrbický zo spoločnosti Cloud4com. Michal Sapák zo spoločnosti HPE predstavil stavebnicové systémy pre InMemory computing Superdome Flex a Martin Vaňous zo spoločnosti SÍŤ nasadenie SAP HANA v praxi na platforme IBM POWER. Vlastnú platformu pre internet vecí SAP Leonardo prezentoval Peter Mravčák priamo zo spoločnosť SAP. Na záver konferencie si záujemcovia mohli prezrieť historický pivovar a ochutnať miestnu produkciu piva.  „V ostatných rokoch sa na trhu objavujú neustále nové technologické trendy, ktoré majú veľký vplyv na fungovanie firiem. Či už sa jedná o blockchain, umelú inteligenciu, internet vecí alebo virtuálnu realitu, spoločnosti musia na tieto trendy určitým spôsobom reagovať. A to rýchlo. Na riešenie tejto situácie vyvstáva z pohľadu firemného IT potreba konceptuálnej zmeny prístupu k danej problematike. Tradičné proprietárne hardvérové ​​riešenia totiž už nie sú odpoveďou na potreby zákazníkov a preto je potrebné hľadať odpoveď na báze softvérovo-definovaných riešenie. Na tomto poli máme bohaté skúsenosti a rozhodne máme čo ponúknuť,“ zhrnul závery celodennej konferencie Miroslav Kořen.

Partnermi bratislavského podujatia boli spoločnosti Hewlett Packard Enterprise, SAP, Cloud4com, SÍŤ, DNS.

Naposledy zmenenéutorok, 10 apríl 2018 21:50

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013