Menu

Starec Acer Aspire 3053WXMi

  • Napísal(a)  Erik Stopka
  • Zverejnené v Notebooky
  • Čítať 3783 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

Acer Aspire 3053WXMi Také je moje celé meno, doma ma však inak volajú. Pred rokmi som bol Miláčik, teraz zväčša počujem len „Starec.“ A viete čo? Netrápi ma to, nemá prečo.

Za život som si toho predsa dosť preskákal, z čínskej výrobnej linky, z ktorej som vzišiel už v roku 2006 som dlho cestoval až do Európy. Som tu dlhých 6 rokov , odvtedy však moji ACERácki bratia celkom vyrástli, zmužneli, majú dokonca nové telá, úzke a lesklé! Ja však nie, moje prírodné opálenie v matnej sivej farbe ako spomienka na krušné časy v lakovni pretrváva dodnes. Ale aj tak, som fešák, nie som vychrtlý, ako tí dnešní ultrabook mládenci, som predsa pán v rokoch.

Do vienka som dostal 14,1 "WXGA CrystalBrite colour TFT displej, na ktorom som dokázal svojho času vykresliť pekné hry, či nejakú tú šteklivú scénku. Aj dnes sa na mňa ľudia radi pozerajú, prečo by aj nie, moje rozlíšenie 1280 x 800 bodov postačuje na bežnú prácu, na olympijské rekordy sú tu predsa mládenci, nie ja! Moja duša, či pre niekoho mozog zahŕňa procesor AMD Sempron 64 3400 + s frekvenciou 1,8 GHz, mne sa páči, samé okrúhle čísla, nemajú s ním problém ani RAMky, ani batéria, príliš ich predsa nežmýka!

Na čo nie som hrdý, je moja továrenská pamäť RAM, tá je iba 512 MB. Keďže ma ale páni majú radi dopriali mi riadny upgrade a dodali mi do tela injekciu v podobe až 2 GB DDR2 667 MHz pamäte RAM! To sa mi teraz lieta... fúúú, to vám poviem, som rýchlik, nevadí, že na krátke vzdialenosti?Integrovaná grafická karta ATI Mobility Radeon X1100 so 128 MB zdieľanej pamäte je kapitolou samou o sebe. Nie som predsa herný notebook, nechcem aby po mne mlátili prstíky, keď sa pánom nepodarí v strieľačke zneškodniť nepriateľa.

Radšej s grafickou kartou čarujem pri pozeraní filmov, či počas nejakého toho rally závodu, mám rád staré hry, sú také – klasické, a hlavne, nezaťažujúce! Je na mne zaujímavých ešte kopec iných vecí, napríklad môj harddisk, že aký? 80GB! Poslúchal som, viete, čo to znamená?  Správne, ďalších 80 GB HDD (5 400 RPM), aby sa harddisk sám nenudil. Hneď pod nimi sa nachádza batéria, konkrétne 4 000 mAh Li-Ion-ka. Celkom sme si sadli do noty, ja na ňu príliš netlačím, ona potom dlho vydrží nabitá – priam idilické partnerstvo! Keď však páni odomňa chcú hory-doly, tlačia na mňa, batéria sa bohužiaľ rýchlo vzdáva, pri plnom pracovnom vyťažení vydrží s ťažkosťami 40 minút pri živote.

Jej oči však rýchlo vzbĺknu životom, akonáhle som napojený na elektrickú sieť! To je priam Amerika! Ako správny pracant, nesklamem ani užívateľov, ktorý si chcú prezrieť obsah CD, či DVD médií. V mojom pevnom a svalnatom tele DVD ± RW mechaniku, ktorá sa málokedy zadýcha – vďačí tomu asi jedným z mála japonských súčiastok, ktoré mám v sebe. Niekedy je ju počuť, zľahka ju však prehlučia dva reproduktory, ktoré mám nasmerované na používateľa. Hrajú pekne, čisto a nahlas, tak, že by ste ich tipovali na nejakých Európanov.

Mám v sebe aj zopár dier, nie však z vojny, i keď, aj tú som zažil, ale len z videohier. Napríklad PCMCIA typ II, čítačka kariet, až 3 USB 2.0 sloty, VGA port, či možnosť zapojiť slúchadlá, alebo mikrofón robia zo mňa skutočné bojovníka, vyzbrojeného do boja s technicky nadanými ľuďmi. Bežím na Windows XP. Skúšal som to aj s Window Vistou, nebola však môj typ. Navzájom sme si nerozumeli, ovládače na grafickú kartu mi na nej nefungovali, nemali sme si čo povedať. XP, to je však iná liga! To je ako môj brat, sme rovnako starí, vieme sa porozprávať a dokážeme si kryť chrbát. A to si na ňom vážim, funkčnosť a stabilitu, to dnešní mládenci len zriedka majú!

Dosť som vám o tom o sebe povedal, okrem sexi medi, ktorú ukrývam pod svojím plášťom, ventilátorom, ktorý fúka 6 rokov rovnakým tempom, či klávesnicou, ktorá ma neskutočne dobrú odozvu aj po mnohých úrazoch, vás môžem zaujať aj iným. A čím? Svojím vzhľadom!Váha na úrovni 2,4 kg ma odkazuje na môjho starého otca, kulturistu, ktorý rád ukazoval svoju postavu, teda aj náležitú váhu. S mojimi rozmermi 341 x 251 x 28 / 35 mm patrím medzi riadnych chlapov. Mám ale ešte jeden tromf v rukáve – svoju hĺbku!

Len sa pozrite, krása, pán ma obohatil o samolepku, ktorá odkazuje na hĺbku, na hĺbku vesmíru, duše, výkonu? Každý si v nej nájde niečo svoje, len sa pozrite, čo vidíte? Ja vidím roky pokroku, roky snahy niečo dosiahnuť, roky práce, ktorú som odviedol a prečo ma majú dodnes radi, dôvody, prečo som dostal upgrady, na ktoré som dodnes hrdý. Pri svojom narodení som stál takmer 25 000 korún slovenských, dnes mojich najbližších bratov nájdete možno na burzách, či bazároch, som teda výnimočný! Roky bez poruchy, bez kazov.Nie som najvýkonnejší, nie som najdrahší, nie som najväčší, nie som najkrajší, ale som to ja, ACER Starec. Pán v rokoch, ktorý nesklame!

Viac z tejto kategórie: « Asus K53SV TOSHIBA Satellite A200-23W »
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013