Menu

Axis uvádza prvé kamery s celosvetovou certifikáciou na ochranu proti výbuchu

  • Napísal(a) 
  • Zverejnené v Bezpečnosť
  • Čítať 3666 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Axis Communications oznámila dve nové kamery s ochranou proti výbuchu, ktoré sú navrhnuté tak, aby monitorovali rozsiahle oblasti a odoslali upozornenia, kedykoľvek je detekovaný požiar alebo dym. Sú ideálne pre aplikácie v oblasti zdravia, bezpečnosti a životného prostredia (HSE) v potenciálne horľavých nebezpečných oblastiach a majú celosvetovú certifikáciu Ex.

 

AXIS XPQ1785 je PTZ kamera, ktorá poskytuje dokonalý prehľad o situácii v mieste inštalácie. Ponúka rozlíšenie 1080p s 32× optickým zoomom a 360° nepretržité otáčanie a nakláňanie rýchlosťou až 200 st./s. Druhá novinka, kamera AXIS XFQ1798, je pevná s výkonným, extrémne svetlo citlivým 4/3" obrazovým snímačom a vynikajúcim rozlíšením 4K pri 30 snímkach za sekundu.

Oba modely majú päťročnú záruku a sú celosvetovo certifikované ako kamery triedy I/II/III Div 1 a zóny 1.21, IIC, IIIC z nerezovej ocele (316L) na použitie v prostredí s nebezpečenstvom výbuchu (podľa NEC, CEC, IECEx, ATEX a ďalších ). Vďaka vstavanej analytickej funkcii detekcie dymu neustále monitorujú akékoľvek známky začínajúceho požiaru v potenciálne horľavom prostredí a v prípade jeho zistenia vyšlú automatické upozornenie, čím pomáhajú chrániť ľudí a pomocou včasnej reakcie môžu predísť väčším škodám.

Tieto robustné kamery s ochranou proti výbuchu pomáhajú chrániť výrobné procesy na diaľku a zaisťujú, že pracovníci sa do obmedzených a potenciálne výbušných prostredí nasadzujú len v prípade skutočnej potreby. S hlavným napájaním (110-230 V) a sieťou (Ethernet + port SFP pre optiku/koaxiálne káble) pripojenou priamo do kamery nie je potreba riešiť ďalší zdroj napájania.

 

Výroba pod kontrolou a celosvetová certifikácia

Nové kamery AXIS XPQ1785 a XPQ1798 sú prvým prírastkom v produktov rade od apríla 2021, kedy spoločnosť oznámila svoj zámer vyvíjať vlastné bezpečnostné kamery a zariadenia chránené proti výbuchu prostredníctvom novej dcérskej spoločnosti Axis Ex AB. Pri výrobe vlastných zariadení môže teraz Axis prevziať plnú zodpovednosť za dizajn a kvalitu produktov, od návrhu na rysovacej doske, cez výrobu, až po servis alebo podporu, a môže tiež svojim zákazníkom ponúknuť až 5-ročnú záruku, čo je nezvyčajne dlhá záručná doba na trhu kamier chránených proti výbuchu. Po vykonaní auditu systémov riadenia kvality v spoločnosti a potvrdení zhody s normami ISO9001 a ISO 80079-34, sú produkty Axis certifikované pre použitie kdekoľvek na svete, na rozdiel od niektorých iných zariadení chránených proti výbuchu, ktoré sú certifikované len na použitie v konkrétnych oblastiach a ktoré má spoločnosť Axis v portfóliu od roku 2015.

Medzi kľúčové vlastnosti kamier AXIS XPQ1785 a AXIS XPQ1798 patria:

  • celosvetová certifikácia Ex
  • analytika dymového poplachu
  • -60 až +60 °C
  • pevný variant s rozlíšením 4K pri 30 fps
  • PTZ variant s rozlíšením 1080p a 32× optickým priblížením

Nové kamery sa začnú dodávať prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v 3. a 4. štvrťroku tohto ro

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013