Menu

Beolit 20 je nový reproduktor od Bang & Olufsen

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2877 krát
  • Tlač
  • E-mail

Jeden z popredných výrobcov reproduktorov a zvukových zariadení, ktorý zároveň patrí medzi tých s najzvučnejším menom zaradzuje do svojej ponuky horúcu novinku. Bang & Olufsen uvádza prenosný bluetooth reproduktor Beolit 20 s podporou bezdrôtového nabíjania, zvýšenou výdržou batérie a typickým zvukovým prejavom.

Práve výdrž na jedno nabitie patrí k najvýznamnejším posunom vpred v porovnaní so svojim predchodcom. Pri bežných hlasitostiach počúvania by mala byť až o 30% väčšia. Energiu navyše si užije aj smartfón, z ktorého budete hudbu prehrávať. Horná časť Beolit 20 totiž bola doplnená o bezdrôtovú Qi nabíjačku. Stačí mať smartfón, ktorý tento štandard podporuje a nemusíte sa báť, že sa vybije skôr ako reproduktor. Pre prehrávanie hudby smartfón pripojíte cez Bluetooth, ale aj analógovo prostredníctvom 3,5 mm vstupu.

Napriek zmenám vo výbave si Beolit 20 zachováva ikonický tvar, aj v tejto oblasti však pridáva zopár vylepšení. Opakované lomené línie dodávajú novinke dynamickejší vzhľad a podľa výrobcu optimalizujú akustický výkon so „45% akustickou transparentnosťou pre čistý a rafinovaný zvuk“. Nech už to znamená čokoľvek, dizajn Beolit 20 sa naozaj podaril a ak bude hrať aspoň tak ako jeho predchodca, máme sa rozhodne na čo tešiť. Qi nabíjačka si vyžiadala aj menšie úpravy tvaru hornej časti reproduktora, tlačidlá sú z odolnejšieho materiálu a typický remienok je z rastilnne činenej kože.

beolit 20 q top

Do tela v tvare kvádra s rozmermi 230×135×189 mm a hmotnosťou 2,7 kg sa vmestila súprava meničov s celkovým výkonom 70 W. Širokopásmový menič s vysokým zdvihom a priemerom 5,5“ dopĺňa trojica 1,5“ meničov s plným rozsahom a dvojica 4“ pasívnych basových žiaričov. Beolit 20 dokáže vytvoriť všesmerový zvuk, takže hudbou dobre vyplní priestor a nie je tak citlivý na umiestnenie. Novinku je navyše možné spárovať s druhým reproduktorom Beolit 20, alebo so starším modelom Beolit 17 a dosiahnuť tak ešte plnší zvuk a lepší zážitok.

Beolit 20 od Bang & Olufsen už nájdete v našich eshopoch. Dostupný je v čiernej antracitovej a šedobéžovej Gray Mist farbe, s okrúhlou cenovkou 500 EUR.

Zdroj: TS Bang & Olufsen

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013