Menu

Samsung ponúkne nové Smart Monitory

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3336 krát
  • Tlač
  • E-mail

Do domácich pracovní, detských študovní a homeoffice kútikov sú určené nové monitory od Samsung. Majú byť cenovo dostupné a po práci by mali zvládnuť aj nejakú tú zábavu navyše vďaka Smart TV prvkom.

Samsung označuje tieto monitory ako Smart preto, že je k nim možné pripojiť celé spektrum zariadení. Či už je to počítač alebo mobilné zariadenie, no majú slúžiť aj ako centrum domácej zábavy, podobne ako Smart TV. Mobilné zariadenie sa dá pripojiť pomocou funkcií Tap View, App Casting a podporuje aj Apple AirPlay 2. Pre pripojenie vyšších modelov z domácej dielne výrobca pridal podporu pre Samsung Dex.

Pri práci či výučbe z domu využijete integrovaný Wi-Fi adaptér. Ten umožňuje pripojiť sa k Microsoft Office 365 aj bez pripojeného počítača a priamo na monitore editovať dokumenty nachádzajúce sa v cloude. Novinky priamo podporujú aj vzdialené pripojenie na počítače nachádzajúce sa aj mimo lokálnej siete, takže sa dajú použiť na spôsob tenkého klienta.

Smart Monitor M7 M5 02

Zabudovaný USB-C port slúži na prenos obrazu ale dokáže aj nabíjať pripojené zariadenie s výkonom do 65 W. Konektivitu dopĺňa trojica, resp. dvojica USB 2.0 portov a Bluetooth vo verzii 4.2 pre bezdrôtové pripojenie periférií a ďalších zariadení na krátko.

Model M7 ponúkne panel s rozlíšením 3840×2160 bodov a uhlopriečkou 32“, podporu HDR10 a dvojicu reproduktorov s výkonom 5W. Model M5 bude dostupný v 32“ a 27“ verzii, v oboch prípadoch len s Full HD rozlíšením panela, rozdielom v porovnaní s M7 je aj absencia USB-C.

Smart Monitor M7 M5 04

Monitory poslúžia aj ako centrum domácej zábavy. Fungujú na operačnom systéme Tizen, takže zvládajú množstvo funkcií prostredníctvom služby Samsung Smart Hub. Užijete si na nich aj obsah  z Netflix, HBO, či YouTube. V balení sa dokonca nachádza aj diaľkový ovládač s tlačidlami pre priamy prístup k týmto streamovacím službám. Nechýba ani podpora hlasového asistenta Bixby, takže systém viete ovládať aj hlasom. V podstate sa tak jedná o smart televízory, akurát s „monitorovým“ panelom s funkciami adaptívnej korekcie obrazu a bez TV tunera. Lepšie to však vystihuje výraz, ktorý používa samotný výrobca, a teda smart monitor.

Samsung M5 a M7 by sa mali na našom trhu objaviť v decembri, odporúčané ceny zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: TS Samsung

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013