Menu

Creative má reproduktory s automatickou kalibráciou

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2399 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nová séria reproduktorov Dxm Signature od spoločnosti Creative prichádza vo forme modulárnych bezdrôtových reproduktorov, navyše automaticky kalibrovateľných. Výhodou je flexibilita umiestnenia v miestnosti bez kompromisov v kvalite zvuku.

Modely D5xm, D3xm a subwoofer DSxm tvoria komponenty prvého modulárneho, automaticky kalibrovateľného domáceho audiosystému na svete. Výsledkom je vysoká flexibilita a jednoduchá inštalácia systému kdekoľvek v miestnosti, bez obmedzenia káblami. Vďaka vysokej modularite systému je možné pripájať ďalšie reproduktory, dosiahnuť tak vyšší výkon či pokrytie priestoru. Systém tiež umožňuje plné prehrávanie zvuku prispôsobujúce sa profilom zvukového režimu, tzv. profilom Sound Modes, ktoré môžu užívatelia spustiť cez aplikáciu na svojich iOS alebo Android zariadeniach.

Creative D3xm

Bezdrôtové reproduktory Creative D5xm / Creative D3xm a bezdrôtový subwoofer Creative DSxm majú schopnosť kalibrácie riadenú cez stiahnuteľné aplikácie pre iOS a Android zariadenia. Kalibrácia zvuku v miestnosti rieši kritické nedostatky v počúvaní, ktoré môžu prekážať pri prehrávaní zvuku. Napríklad obklady, nábytok a dokonca aj rozmery a tvar miestnosti môžu narušiť výkon reproduktora o viac než výrazné basy, potláčať nízku úroveň hudby a filmov.

S aplikáciou pre Creative Dxm Signature, založenou na kalibrácii zvuku v miestnosti je užívateľom daná sloboda výberu umiestnenia reproduktorov a subwoofera, kdekoľvek v miestnosti bez kompromisov na kvalitu zvuku. A to aj bez investície do profesionálnych audiofilských riešení, ktoré tvoria úzky segment trhu. Reproduktory je možné medzi sebou prepájať pomocou 5,8 GHz bezdrôtovej technológie s možnosťou pripojenia akéhokoľvek zariadenia s podporou Bluetooth. Nechýba ani klasický AUX vstup pre pripojenie takmer každého zvukového zariadenia.

Creative D5xm

Pre dosiahnutie vyššej kvality zvuku sú k dispozícii prednastavené zvukové profily pre určité typy prehrávaného obsahu, vďaka čomu sa systém lepšie prispôsobí filmom, hrám či hudbe. Reproduktory podporujú kodeky aptX a AAC, čím by mala byť zabezpečená vysoká kvalita prehrávaného zvuku.

Creative DSxm

Výhodou systému je aj jeho postupné rozširovanie, kedy stačí k už existujúcim reproduktorom dopĺňať ďalšie, a zo základného modelu D5xm či D3xm postupne vytvoriť set pozostávajúci zo subwoofera, ľavého, stredového a pravého reproduktora. Kvalite zvuku je samozrejme prispôsobená aj konštrukcia reproduktorov, jednodielne telesá obmedzujú tvorbu nežiaducich vibrácií.

Sada štyroch reproduktorov síce nie je lacná záležitosť, no začať sa dá napríklad s D3xm a postupne dokupovať ďalšie kusy. Rovnako ako subwoofer DSxm sa predáva za odporúčanú cenu 179 EUR, model D5xm je v predaji za 299 EUR.

Zdroj: TS Creative

 

 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013