Menu

HP predstavuje svoj prvý tablet pre firmy, volá sa Elite x2

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2367 krát
  • Tlač
  • E-mail

Novinka z dielní HP je určená pre korporátnu klientelu, Elite x2 je určený špeciálne pre segment firiem, ktoré ocenia rozšírené možnosti správy a zabezpečenia, no zároveň eleganciu, dizajn a mobilitu.

Telo tabletu s hrúbkou 8,1 mm je vyrobené z jediného kusu hliníka, pričom okrem tuhosti a funkcionality bol dôraz kladený aj na dizajn. Oproti štandardným tabletom v spotrebnom segmente prináša o niečo vyššiu uhlopriečku, dvanásťpalcový displej s Full HD rozlíšením a pomerom strán 3:2 poskytuje aj možnosť zadávania textu stylusom. Displej je chránený krycím sklom Gorilla Glass 4, tuhosť pri nízkej hmotnosti zabezpečujú aj dva druhy hliníkovej zliatiny.

Ďalšou možnosťou je pripojenie voliteľnej klávesnice, na výber budú hneď dve a obe v hliníkovom puzdre a s podsvietením kláves. HP Travel Keyboard je tenká klávesnica s clickpadom, HP Advanced Keyboard pridáva NFC senzor v touchpade a zabudovanú čitačku smart kariet pre bezpečnejšie prihlasovanie do firemnej domény.

hp elite x2 1

Elite x2 v sebe ukrýva hardvérovú výbavu malého ultrabooku, základom je úsporný Intel Core M vPro procesor šiestej generácie a rýchly SSD disk. Vďaka tomu môže zariadenie pracovať v tichosti bez hluku ventilátorov či cvakania pevného disku. Do malého tela sa vmestili aj reproduktory Bang & Olufsen, vstavané mikrofóny s redukciou hluku zaisťujú vysokú kvalitu zvuku aj pri online konferenciách či mítingoch.

Tablet je vybavený rozhraním Thunderbolt 3 a vo voliteľnej výbave sa nachádza aj LTE modem Snapdragon X5 pre rýchle mobilné pripojenie k internetu. Cez Thunderbolt 3 je možné pripojiť dokovaciu stanicu s nabíjaním a podporou dvoch 4K monitorov, spolu s bezdrôtovou dokovacou stanicou je možné Elite x2 dokovať aj bezdrôtovo prostredníctvom technológie WiGig.

hp elite x2 3 hp elite x2 4

V korporátnom segmente je dôležitá bezpečnosť a Elite x2 je prvým tabletom, ktorý je vybavený kombináciou zabezpečenia na úrovni BIOS, možnosťou správy softvérom HP Touchpoint Mnager a možnosťou jednoduchej údržby na pracovisku. Nechýba ani TPM čip a voliteľne aj čítačka obtlačkov prstov či smart kariet. Vďaka podpore technológií Intel vPro je zjednodušená správa a údržba tabletu aj na diaľku. Aj samotná konštrukcia Elite x2 umožňuje skrátiť čas potrebný na výmenu jednotlivých komponentov tak, aby sa zariadenie mohlo čo najrýchlejšie vrátiť naspäť do prevádzky.

HP Elite x2 1012 bude na Slovensku dostupný od februára 2016 a štartovať bude s cenovkou 999 EUR vrátane stylusu.

Zdroj: TS HP

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013