Menu

LG predstavuje najväčší OLED televízor na svete

  • Napísal(a) 
  • Čítať 1758 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť LG Electronics predstaví na výstave CES najväčší OLED televízor na svete. Do predaja v Česku a Slovensku by sa mal dostať ešte tento rok.


Spoločnosť LG na výstave CES v Las Vegas predstaví OLED televízor s uhlopriečkou 55"(140 cm). OLED televízor zobrazuje veľmi prirodzené farby, ponúka vysoký jas a prakticky nekonečný kontrast.

OLED TV sa odlišuje od konkurencie tým, že má štvorfarebné pixely (bežne sa používajú len 3 farby); k základnej červenej, zelenej a modrej farbe sa pridáva ešte farba biela. Vďaka nej je obraz prirodzene živý, jasný a ostrý. OLED displej je možné sledovať z ľubovoľného uhla, bez toho, aby divák videl iné odtiene farieb.

Vďaka princípu OLED televízorov, ktoré nie sú podsvietené, ale kde každý bod emituje svetlo, je možné dosiahnuť prakticky nekonečného kontrastu. Jeden pixel môže byť dokonale čierny, susedné bude žiariť jasnou farbou.

Tým je zachovaná maximálna čistota a ostrosť obrazu. Technologicky nemôžu taký obraz ponúknuť ani LCD, ani LED televízory. Prekreslenie u OLED displeja je navyše tisíckrát rýchlejšie než u tých najlepších LCD / LED televízorov. Obraz tak nebude nikdy rozmazaný.

Televízor má len veľmi tenký rám a je extrémne štíhly - jeho hĺbka je neuveriteľné 4 mm a váži len 7,5 kg. Vďaka tomu nový televízor prakticky splýva so stenou.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013