Menu

Transcend uviedol SD karty s ochranou dát

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2075 krát
  • Tlač
  • E-mail

Bolo by fajn ak by ste mohli svoje dáta uzamknúť na karte tak, aby ich ostatní nemohli meniť. S pomocou rozličných softvérov sa to dá, lenže Transcend ide ešte ďalej. Uviedol SD karty s celkovou ochranou dát. Karty, na ktoré sa nedá zapisovať.

Nastáva tak rovnaká situácia ako v prípade CD nosičov s ochranou dát alebo filmov s ochranou proti kopírovaniu. Zatiaľ čo pri bežných SD kartách je možnosť prepisovania dát samozrejmosťou, pri týchto typoch kariet sú dáta zapísané pri výrobe. Takto sa vylučuje možnosť zmeny alebo odstránenia uložených dát.

Tento spôsob však môže byť zaujímavý pre distribúciu softvéru, hudby, alebo dát, pri ktorých je ich úprave nežiaduca. Vzhľadom na nemožnosť zápisu bude náročné aj crackovanie a formátovanie pamäte, na druhej strane však bude karta odolná voči škodlivému software. Výhody oproti optickým médiám, ktoré rovnako nemajú možnosť ďalšieho zápisu štandardnými metódami sú jasné –  nižšia prístupová doba a väčšia rýchlosť čítania.

Pamäte budú dostupné na špeciálnu objednávku priamo u výrobcu, ktorý na ne poskytuje doživotnú záruku. Ponúkané kapacity predstavujú 2 – 64 GB pre SD karty a 2 – 16 GB pre microSD.

Zdroj: TS Transcend

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013