Menu

Microsoft bojuje s baktériami UV žiarením

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2562 krát
  • Tlač
  • E-mail

Na to aby ste zistili, že klávesnica a počítačová myš sú veľmi vhodnými prostrediami pre množenie baktérií nemusíte byť odborník. Microsoft sa zameral na budúcnosť, ktorá patrí dotykovým obrazovkám, a nechal si patentovať dezinfekčnú technológiu.

Tá by mala byť integrovaná do rôznych zariadení disponujúcich dotykovou obrazovkou vrátane smartfónov, tabletov či all-in-one PC. Okrem toho sa pravdepodobne uplatní aj na bankomatoch, platobných termináloch a rôznych verejne prístupných dotykových obrazovkách.

Samotná technológia funguje na princípe UV žiarenia, ktoré dokáže efektívne zabiť väčšinu baktérií. Zdroj UV žiarenia by mal byť zabudovaný pod displejom a zabíjať teda bude "odzadu". Ohrozenie samotného používateľa týmto žiarením sa eliminuje integráciou senzora, ktorý určí prítomnosť používateľa. "Dezinfekcia" sa teda bude realizovať len v neprítomnosti človeka.microsoft-logo

Ďalšie senzory sa postarajú o správne nastavenie vlnovej dĺžky UV žiarenia, tak aby dokázalo efektívne eliminovať baktérie. Ak sa Microsoftu podarí túto technológiu úspešne implementovať môžeme sa tešiť na ružovejšiu budúcnosť, v ktorej enbudeme až tak ohrozovaný baktériami číhajúcimi na dotykových obrazovkách. Avšak Microsoft zatiaľ presnejšie nešpecifikoval konkrétne zariadenia, v ktorých plánuje túto technológiu použiť.

Zdroj: TomsHardware

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013