Menu

Windows 10 je bezpečný, kvalitný a dlhoročný obľúbenec vo svete operačných systémov

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2365 krát
  • Tlač
  • E-mail

Počítače a notebooky sa stali nevyhnutnou súčasťou každého študenta a skoro každého pracujúceho človeka. Využívajú sa na povinnosti do školy, práce, ale aj na voľnočasové aktivity. Spoločnosť Microsoft v roku 2015 predstavila novinku v podobe novšieho operačného systému Windows 10. Odvtedy ubehlo veľa času a aj táto verzia dostala vylepšenia a aktualizácie.

Krok späť sa často nevypláca

V tomto prípade je veľmi dôležité ostať v prúde a prijímať novšie edície s otvorenou náručou. Staršie operačné systémy po čase stratia podporu a vaše zariadenie sa stáva zraniteľným. Toto s veľkou radosťou využívajú hackeri, preto si treba dať pozor a postupom času vymeniť Windows 10 za novší. Novšie rady prinášajú aktualizácie a vylepšenia, ktoré sú vyvíjané pre zjednodušenie, alebo vylepšenie kvality používania.

Na mieru pre každého užívateľa

Spoločnosť Microsoft ponúka Windows 10 v štyroch edíciách, a to Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Enterprise a Windows 10 Education. Posledné dve zmienené sú cielene vyvíjané pre školy a stredne veľké či veľké organizácie. Windows 10 Home je edícia určená na bežné potreby ako je škola či práca. Windows 10 Pro obsahuje rozšírené možnosti smerom do firemného sektora.

Pevnejší než rímske hradby

Z hľadiska bezpečnosti si tvorcovia dali naozaj záležať. Win 10 Home a Win 10 Pro majú spoločné funkcie zabezpečenia ako je Windows Hello, šifrovanie zariadenia, ochranu internetu, bránu firewall a ochranu siete, rodičovskú ochranu, zabezpečené spustenie a Windows Defender Antivirus. Variant Pro dostal do vienka aj šifrovanie zariadenia BitLocker, ktoré oceníte pri strate alebo odcudzení zariadenia a Windows Information Protection (WIP).

Jedná sa o ochranu, ktorá pomáha chrániť vaše údaje a súbory pred prípadnými únikmi.

Zdroj obrázku: {Pressmaster} / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013