Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 98
Menu

Najvyššie položená bezpečnostná kamera v SR

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2685 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Tatry mountain resorts a.s. prišla s požiadavkou na vybudovanie flexibilného kamerového systému, ktorý by slúžil na ochranu majetku a zároveň by sa dal využiť marketingovo napr. pre informovanosť klientov publikáciou kamerových výstupov na webových stránkach.

Testovacia fáza pomohla určiť vhodnosť konkrétnych modelov pre zvolené prostredia a finálny výber napokon zastúpilo 11 typov kamier Axis. Následne už v prvej fáze presiahol celkový počet inštalovaných kamier číslo 130. 

V projekte bolo niekoľko zaujímavých a jedinečných prostredí, v ktorých boli kamery Axis inštalované. Spoločnosť TMR totiž prevádzkuje aj lanovku na druhé najvyššie položené miesto v Slovenskej republike, na Lomnický štít. Inštaláciou vo výške viac ako 2.633 m nad morom sa stala kamera AXIS Q6034-E najvyššie položenou bezpečnostnou kamerou v Slovenskej republike.

Použité kamery Axis musia odolávať tým najextrémnejším podmienkam, aké na Slovensku máme,“ povedal Ivan Boďa zo spoločnosti Canex connections s.r.o. „Kamery musia denne bojovať s vrtochmi počasia, častými búrkami (ba aj víchricami), bleskami, či prudkými zmenami teplôt a to nielen na Lomnickom štíte, ale napríklad aj na nízkotatranskom vrchole Chopok, ktorý patrí medzi jeden z najveternejších vrcholov v strednej Európe. V tomto špecifickom horskom prostredí však kamery Axis preukazujú výnimočnú odolnosť a vysokú stabilita.

Všetky kamery boli napokon zapojené do už existujúcej infraštruktúry TMR. Ďalším možným krokom je posilnenie marketingového a prevádzkového využitia kamier s použitím inteligentných algoritmov pre získanie špecifických informácií o návštevnosti jednotlivých stredísk.

Živé video z Tatier nájdete na týchto linkách:

http://www.vt.sk/hory-a-dovolenka/webkamery/
http://www.jasna.sk/hory-a-dovolenka/webkamery/
http://www.tatralandia.sk/webkamery/

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013