Menu

Nokia má tri nové Lumie s Windows Phone 8.1

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 3535 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nokia odhalila prvý dual-SIM telefón Lumia 630, cenovo dostupný model Lumia 635 a vlajkovú loď Lumia 930. Windows Phone 8.1 príde do všetkých chytrých telefónov Lumia s operačným systémom Windows Phone 8.

Na konferencii Microsoft Build 2014 oznámila spoločnosť Nokia uvedenie troch smartfónov Lumia na platforme Windows Phone 8.1, vrátane série exkluzívnych funkcií pre telefóny Nokia. Nokia oznámila, že systém Windows Phone 8.1 bude dostupný naprieč celým produktovým portfóliom telefónov Lumia na platforme Windows Phone 8, a to prostredníctvom OTA aktualizácie v priebehu leta.

 

Množstvo noviniek

Nokia Lumia 930 je vlajkovou loďou, ktorá prináša to najlepšie od Microsoftu a z radu Lumia pre vynikajúci záznam videa a fotografií. Nokia Lumia 635 a Nokia Lumia 630 ponúkajú vysoký výkon pre Windows Phone 8.1 a prinášajú inovácie od spoločnosti Microsoft a radu Lumia za atraktívne ceny.

Nokia Lumia 630 prichádza v dvoch variantoch a ako vôbec prvý telefón prináša Lumia možnosť využívať dve SIM karty, čo osloví najmä používateľov z rastúcich trhov ako je Čína a India. Nové telefóny prinášajú SensorCore umožňujúci energeticky nenáročnú detekciu pohybu pre aplikácie Bing Health and Fitness - SensorCore SDK bol testovaný vybranými partnermi ešte pred verejným vydaním.

Imaging SDK 1.2 BETA predstavuje aktualizovaný Nokia Lumia SDK, ktorý umožní vývojárom priniesť úplne novú generáciu aplikácií pre spracovanie obrazu a prácu so sociálnymi sieťami. Kompletný rad telefónov Lumia s operačným systémom Windows Phone 8 získa OTA aktualizáciu nazvanú Lumia Cyan, ktorá bude kombinovať Windows Phone 8.1 a unikátne aplikácie Lumia v rámci jedného aktualizačného balíčka. 

Spolu s OTA aktualizáciou na Windows Phone 8.1 budú k dispozícii pre telefóny Lumia tiež ďalšie rozšírenia, ktoré posilňujú pozíciu spoločnosti Nokia v oblasti fotografovania. Tie budú zahŕňať rozšírenia aplikácie fotoaparátu a Creative Studia rovnako, ako vylepšenú verziu aplikácie Nokia Storyteller, ktorá slúži na zdieľanie príbehov vo forme slideshow videí na sociálnych sieťach.

Nokia Lumia 930

Nokia Lumia 930 bude vlajkovou loďou platformy Windows Phone 8.1 a ponúka:

  • 20Mpx PureView fotoaparát s optikou ZEISS a s pokročilou technológiou Rich Recording, ktorá prináša bezchybné videá a snímky s novou inovatívnou funkciou Living Images.
  • dizajn kombinujúci elegantný kov a žiarivý polykarbonát s 5“ ClearBlack displejom ponúkajúcim vynikajúcu kvalitu obrazu pre sledovanie i v jasnom dennom svetle.
  • výkonný 2,2 GHz štvorjadrový procesor Snapdragon prinášajúci viac výkonu pre aplikácie, hry, internet a integrované služby spoločnosti Microsoft ako OneDrive a Microsoft Office. 

Nokia Lumia 930 sa dostane na celosvetový trh v júni a začne sa predávať v Európe, Ázii, Blízkom východe a Indii za cenu od 599 USD bez daní a dotácií. 

Nokia Lumia 630 a 635

Nokia Lumia 630 a Nokia Lumia 635 prinášajú vysoký výkon pre Windows Phone 8.1 za dostupnú cenu a ponúkajú:

  • štvorjadrový procesor Snapdragon poskytujúci rýchlejší prístup k sociálnym sieťam s Word Flow a sociálne aplikácie ako je WhatsApp alebo WeChat.
  • farebný dizajn s vymeniteľnými krytmi a 4,5“ ClearBlack displej ideálny pre aplikácie a hry, vrátane Asphalt 8 a Vimeo.
  • širšiu možnosť voľby vďaka trom variantom – Lumia 630 pre 3G s jednou SIM kartou alebo prvým dual-SIM telefónom Lumia pre siete 3G, plus rýchlu Lumia 635 pre siete 4G/LTE.
  • rovnaké aplikácie ako high-endové chytré telefóny Lumia, vrátane SensorCore a aplikácie Bing Health and Fitness, Microsoft Office, Nokia Camera, bezplatné streamovacie služby Nokia MixRadio a bezplatné celosvetové mapy a navigáciu od HERE, ktoré šetria čas a peniaze.

Nokia Lumia 630 sa na trhu objaví v máji, a to najskôr v Ázii, Indii/Strednom východe, Južnej Amerike a Európe za cenu 119 € / 159 USD za variant s jednou SIM kartou a 129 € / 169 USD za variant pre dve SIM karty. Nokia Lumia 635 bude celosvetovo dostupná, vrátane USA, začiatkom júla za cenu 149 € / 189 USD.

 

Súvisiace položky (podľa značky)

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013