Menu

NovaTouch TKL je klávesnica pre grafomanov

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2781 krát
  • Tlač
  • E-mail

Máte neodolateľné nutkanie písať kvantá znakov do IM, alebo sa len živíte písaním na počítači? Cooler Master predstavil klávesnicu špeciálne koncipovanú pre písanie s vysokým počtom úderov za minútu a prináša vysokú presnosť, odozvu a komfort.

Aj po hodinách strávených písaním by sa mali vaše ruky cítiť dobre. NovaTouch TKL je postavená tak, aby si písanie dlhých textov užili nielen profesionáli, ale aj bežní používatelia počítačov. Hybridné spínače majú zdvih presne jeden milimeter a sila potrebná na stlačenie klávesy v rámci zdvihu je ekvivalentom potenciálu 45 gramov hmotnosti. Na rozdiel od štandardných mechanických kláves je čas návratu klávesy do hornej polohy trojnásobne kratší, takže rýchlosť písania nie je hardvérovo nijak obmedzená. Nechýba ani anti-ghosting technológia a milisekundová odozva, navyše podporená 128 kb integrovanej pamäte.





NovaTouch TKL používa layout klávesnice bez numerickej časti, je teda dobrým kompromisom medzi rozmermi a ergonómiou. Absencia numerického bloku umožňuje mať myš bližšie ku klávesom, čím sa skráti dráha pohybu pravej ruky a čas potrebný pri editácii textov ale aj dlhšej práci s počítačom.  Klávesnica je pripojená k počítaču 1,8 metra dlhým opleteným USB káblom, ktorý je možné odpojiť a v prípade potreby nahradiť.


 

Cooler Master začne predávať klávesnicu NovaTouch TKL na Európskom trhu sa objaví začiatkom Novembra, presnú cenu zatiaľ nepoznáme. Ale lacné to určite nebude, toto je niečo iné ako Cherry MX a NovaTouch TKL sa aj kvôli špeciálnym spínačom predáva v USA za 200 dolárov.

 

Zdroj: TS Cooler Master

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013