Menu

Nové a výkonnejšie Intel Xeon E7 v4 pre analýzu dát v reálnom čase

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2551 krát
  • Tlač
  • E-mail

Objem dát generovaných našou činnosťou stále rastie a rovnako rastie aj dopyt po ich analýze. V doprave, bankovníctve či výrobe, tam všade analýza dát pomáha zefektívňovať procesy a ponúkať zákazníkom kvalitnejšie služby, produkty a pochopiť lepšie ich potreby. No a na analýzu dát je treba poriadne železo.

Rodiny procesorov Intel Xeon E7-880/4800 v4 ponúkajú výkon potrebný presne na takúto formu práce s dátami. Majú najväčšiu kapacitu pamäte na socket v priemysle, hardvérovo vylepšenú bezpečnosť a pokročilú spoľahlivosť. Navyše sú optimálne pre škálovateľné platformy, keďže prinášajú veľký vnútropamäťový computing pre analytiku v reálnom čase ako aj pre dátovo náročné pracovné zaťaženie ako je spracovanie online transkacií (OLTP), manažment dodávateľského reťazca (SCM) a plánovanie podnikových zdrojov (ERP). Rodina procesorov Intel Xeon E7 v4 prináša až do 1,4-krát vyšší výkon, do 10-krát lepší pomer cena/výkon a o polovicu úspornejší systémový výkon v porovnaní s riešeniami založenými na IBM Power8.

Nová rodina procesorov ponúka priestor na rast podporovaním štyroch až ôsmich socketov, maximálne však 64 socketov prostredníctvom ovládačov tretích strán. V štandardnom osemsocketovom systéme dokáže dosiahnuť momentálne najlepšiu kapacitu 24 TB, čo predstavuje dostatočný priestor pre uloženie masívnych dátových množín, dostupných pre procesor podstatne pružnejšie ako na pevných diskoch.

intel xeon 2

Nové Intel Xeon E7 v4 disponujú viac ako siedmimi desiatkami funkcií pre zabezpečenie spoľahlivosti, vrátane technológie Intel Run Sure, jedinečnej pre túto rodinu procesorov. Dôležité sú aj nové bezpečnostné funkcie chrániace citlivé spracúvané dáta a až o 70% vyšší výkon šifrovania na jedno jadro. Hardvérom asistovaná virtualizácia umožní virtualizovať najdôležitejšie pracovné zaťaženia podnikov a presunúť ich do cloudových prostredí, čím sa dosiahne nová úroveň pohotovosti a efektívnosti. Rodina procesorov Intel Xeon E7 v4 umožní vyspelé možnosti kontroly IT infraštruktúry pomocou pokročilých funkcií telemetrie a plánovacích technológií ako Intel Resource Director Technology. Tieto funkcie poskytujú lepšiu kontrolu nad zdieľanými platformovými zdrojmi, čo sa odrazí na efektívnejšom plánovaní, vyvažovaní záťaže a migrácii pracovnej záťaže naprieč virtuálnymi strojmi.

Zdroj: TS Intel

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013