Menu

Osobný cloud vo veľkom štýle

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2650 krát
  • Tlač
  • E-mail

A vo veľkej kapacite. S My Book Live Duo od Western Digital už nebudete musieť riešiť otázku čo vymazať a čo nie. Najmä ak nemáte vo zvyku dáta napaľovať. A pristupovať k nim môžete nielen z počítačov na domácej sieti, ale trebárs aj z mobilného telefónu.

Osobný cloud je v poslednom čase populárnou témou a Western Digital zúročuje svoje skúsenosti na trhu s pevnými diskami aj v tomto segmente. Výhody sú nesporné. Zdieľané dáta na domácej sieti pohodlne dostupné pre každého z členov domácnosti je jednoduché riešenie, ktoré prinúti aj tých lenivejších pravidelne zálohovať svoje dáta. S My Book Live Duo pritom máte na výber, či stavíte na maximálnu kapacitu úložiska, alebo vyššiu bezpečnosť uložených dát.

My Book Live Duo v sebe ukrýva dva pevné disky, voliteľne s kapacitou 2, alebo 3 TB. Ak potrebujete veľa priestoru, dvojica diskov v RAID 0 zapojení tak poskytne rýchle úložisko s celkovou kapacitou 4, resp. 6 TB. Ak chcete zlepšiť bezpečnosť zálohy, vyberiete si RAID 1 zapojenie diskov, kedy sú dáta zapisované na oba disky súčasne. Tie sa tak vzájomne zálohujú, a pri poškodení jedného z nich je možné jednoducho pole a dáta obnoviť výmenou poškodeného disku. A nemusíte sa ani trápiť manažmentom záloh, pribalený softvér WD SmartWare (pre Windows), alebo Apple Time Machine bude prevádzať  zálohy automaticky.

O potrebný výkon pri spravovaní súborov a stratégie zápisu dát sa stará 800 MHz procesor, rýchly prenos dát zasa zabezpečuje gigabitový sieťový adaptér. Celé zariadenie má pritom rozmery len 165×99×157 mm.

LR_MBLduo_-_open

Nielen pre seriózne zálohy, ale aj v rámci zábavy môžete My Book Live Duo využiť. Podporovaný je i štandard DLNA a UPnP, takže videá, fotografie a hudbu, uloženú v cloude prehrajú aj moderné televízory, Hi-Fi zostavy a smartfóny. Odpadá tak nutnosť pripájania kopírovania multimédií na USB disky, vždy, keď si ich chcete pozrieť na väčšej uhlopriečke.

Osobný cloud je však definovaný na väčšom priestore akým je domáca sieť. Na svoj My Book Live Duo sa pripojíte aj z akéhokoľvek iného počítača kdekoľvek na svete, prostredníctvom webového rozhrania. K dispozícii je i aplikácia WD mobile apps pre prístup z mobilných zariadení, ako sú tablety a smartfóny.

LR_MBLduo_-_back

Osobný cloud stále nie lacnou záležitosťou, a za kompletné riešenia, navyše s takouto kapacitou sa musíte poriadne udrieť po vrecku. Doporučená cena pre WD My Book Live Duo s celkovou kapacitou 4 TB je 519 €, prevedenie s dvoma 3 TB diskami vás vyjde na 629 €.

Zdroj: TS Western Digital

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013