Menu

Piata generácia Intel Core vPro bude viac bezdrôtová

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2278 krát
  • Tlač
  • E-mail

Intel si dal už v minulosti za jeden zo svojich cieľov „odkáblovať“ pracovisko tak, aby sa ľuďom lepšie pracovalo. Ďalším krokom je piata generácia procesorov Intel Core vPro, ktorá prináša nové možnosti mobility nielen z hľadiska konektivity ale aj v oblasti výkonu a spotreby.

Mobilné pracovné zariadenia reflektujú potreby modernej doby a vďaka zlepšujúcim sa vlastnostiam dokážu lepšie spĺňať požiadavky rýchlo sa meniaceho pracoviska. Na cestách je dôležité obmedziť množstvo káblov na minimum a bezdrôtové technológie na ktoré sme dlho čakali sa konečne dostávajú do masového nasadenia.

Piata generácia procesorov Intel Core vPro si svoje miesto nájde v tenkých mobilných zariadeniach, ultrabookoch či 2-in-1 riešeniach. Vďaka novým bezdrôtovým sieťovým adaptérom, akým je napríklad AC-17265 sa možnosti ich pripojenia ďalej vylepšia. Už dlhšiu dobu sa stretávame s technológiou WiDi. Bezdrôtové pripojenie kompatibilného displeja či televízora teraz prichádza s flexibilnými prezentačnými ovládačmi a vyššou úrovňou zabezpečenia bezdrôtovej komunikácie.

Konečne sme sa dočkali aj bezdrôtového nabíjania. Intel Wireless Docking umožňuje rýchlo a bezdrôtovo pripojiť monitory, klávesnice, USB doplnky a ďalšie zariadenia k notebooku bez potreby jeho fyzického vloženia do dokovacej stanice.

intel-wireless-docking

Ďalšími novinkami piatej generácie vPro je vylepšenie hardvérového zabezpečenia a šifrovania pevných diskov SSD Pro 2500 series, nové možnosti autentifikácie používateľa cez nástroj Identity Protection či jednoduchšia správa a vzdialený manažment zariadení cez Active Management Technology.

Zdroj: TS Intel

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013