Menu

Pomsta chutí sladšie s Corsair

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3490 krát
  • Tlač
  • E-mail

Pamätáte si nejaké nepríjemné herné zážitky, headshoty ktoré ste dostávali od protihráčov, potupné porážky alebo kolá navyše? Vybavte sa novým herným náčiním od Corsair, a pomsta môže byť sladká.

Ale teraz vážne, do ničoho vás netlačíme, každý z hráčov už má svoju obľúbenú značku. To však neznamená, že žiadna iná nová sa o to nemôže pokúsiť. Posledný pokus preraziť do progaming segmentu sme zaznamenali od ThermalTake a ich dcéry TteSports. Corsair vstupuje do rovnakých vôd, svoju radu herných periférií nazval veľmi poeticky. Vengeance.

Veľmi zaujímavý dizajn, prísne krivky a priemyselné materiály charakterizujú dve myši, dve klávesnice a trojicu headsetov z rady Vengeance. Začnime práve headsetmi.

Dvojica vyšších modelov, Vengeance 1500 a 1300 používajú uzavreté mušle s hlavovým mostom. Rám 1500-vky je z hlínka, pri 1300-vke je použitý plast, konštrukčne sa však jedná o rovnaké prevedenie. V oboch prípadoch sú použité 50 mm meniče a mikrofón s redukciou okolitého šumu. Vengeance 1500 sa pripája cez USB port, a má vlastnú 7.1 a 5.1 kanálovú zvukovú kartu pre vytvorenie dojmu priestorového zvuku.

venegance_1300

Lacnejší headset Vengenace 1300 je možné pripojiť cez 3,5 mm konektor na zvukovú kartu,ktorá ak bude podporovať CMSS 3D, nebudete ukrátený o priestorový zvuk ani tu. Oba headsety majú ovládanie hlasitosti a mikrofónu priamo na kábli, v prípade modelu 1300 sa však jedná o analógové ovládače.

venegance_1100

Vengenace 1100 je určený pre mobilnejšie ladených hráčov, a pre tých, ktorí uprednostnia nízku hmotnosť a pohodlie headsetu. Slúchadlá so 40 mm meničmi sú spojené skladacím tylovým mostom, použitý je rovnaký mikrofón ako v prípade vyšších modelov. Predpokladaná cena je zatiaľ určená na 99 USD za Vengeance 1500, 79 USD za 1300-vku a 39 USD za prenosné Vengeance 1100.

Herné príslušenstvo však nie sú len headsety, základom hry na klasickom počítači je ešte stále klávesnica a myš, a gamepadoví konzolisti sa môžu od zlosti aj ufragovať. Corsair v rámci Vengenace série oznámil aj dve herné myši a klávesnice, dizajnovo i funkčne zladené.

venegance_K60

Vengenace K60 a M60 sú periférie podľa výrobcu primárne určené pre hráčov FPS hráčov. Horná časť puzdra klávesnice je tvorená z jediného kusa hliníkového plátu, klávesy sú vyššie a mali by mať dobré vedenie. Červené klávesy je možné vymieňať, a majú mechanické vedenie, ktoré ponúka lepšiu odozvu na stlačenie a kratší čas zopnutia ako membránové. Pre pohodlnejšiu polohu ruky počas dlhých herných zápolení je pripravená aj polstrovaná podložka pod zápästie. Odozva klávesnice je len 1 ms, pri polling-rate 1000 Hz a súčasne dokáže rozpoznať až 20 stlačení kláves súčasne.

venegance_m60

Vengenace M60 je postavená na senzore ADNS-5700 od Avago Technologies. Tento kvalitný optický senzor ponúka rozlíšenie 5700 DPI, akceleráciou do 8 G a maximálnou rýchlosťou snímania povrchu do 30 ips. Myš umožňuje nastavenie detekcie zdvihnutia nad povrch, premiestňovať jej ťažisko zmenou polohy závaží,  chrbát myši je z jedného kusu hliníka a podložky samozrejme z teflónovej zmesi. A pri správnej „snajperskej“ myši tu nemôže chýbať ani tlačidlo pre okamžité zníženie DPI z vysokého pre rýchly pohyb na nízke pre presnejšie cielenie. Predpokladané ceny nie sú najnižšie no kopírujú hladinu podobne zameraných produktov. K60 má cenu zatiaľ stanovenú na 109 USD, myš M60 na 69 USD.

venegance_K90

Pre hráčov MMO a RTS herných žánrov je určená dvojica K90 a M90, charakteristická najmä vysokým počtom konfigurovateľných tlačidiel. Aj na K90 nájdete Cherry MX červené tlačidlá, milisekundovú odozvu, a každé z tlačidiel je individuálne podsvietené modrou LED, ktorej intenzita sa dá nastaviť v troch stupňoch. Pre ukladanie náročných klávesových skratiek a kombinácií je k dispozícii 18 makrotlačidiel, programovateľných v reálnom čase, pričom makrá je možné uložiť do  troch profilov, čím sa dostávame na konečných 54 kombinácií. Nechýba ani vstavaná pamäť pre ukladanie nastavených profilov.

venegance_m90

Aj M90 je veľmi silná v rámci konfigurácie tlačidiel, ponúka ich dovedna až pätnásť. Ich rozloženie by malo byť intuitívne pre ruku, aj keď pravý bok myši s deviatimi tlačidlami dá koordinácii palca poriadne zabrať. I tu je k dispozícii vstavaná pamäť pre uloženie šiestich profilov nastavení tlačidiel a senzora. Použitý je rovnako optický senzor Avago s 5700 DPI. Možnosti osobnej konfigurácie oboch zariadení sú tak veľmi vysoké, a predovšetkým s M90 zvládnete množstvo klávesových skratiek bez toho, aby ste museli zdvihnúť ruku z myši. Ak si dokážete zapamätať aspoň polovicu všetkých makier, ktoré do myši a klávesnice uložíte, gratulujeme.

Za kombináciu Venegance K90+M90 zaplatíte takmer 210 amerických dolárov. Predbežná cena klávesnice K90 je 129 USD a myši M90 79 USD.

Zdroj: techpowerup.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013