Menu

Najlepšie monitory pre kvalitný herný zážitok

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1504 krát
  • Tlač
  • E-mail

Herný trh sa čoraz viac posúva vpred a ponúka široký sortiment produktov pre ešte lepší zážitok z hry. Medzi najdôležitejšie súčasti samotného herného monitora patrí práve monitor.

Herné monitory sa od klasických odlišujú rôznymi špecifikáciami, no takto kvalitné monitory môže človek využiť okrem hrania aj na rad ďalších aktivít. Medzi základnú vlastnosť herných monitorov patrí, že sú prispôsobené pre čo najlepší zážitok z hry.

Parametre

Medzi dôležité parametre pri výbere herného monitoru patrí odozva v milisekundách. Táto veličina je udávaná známym ukazovateľom a to je čas zmeny z čiernej na bielu. Ak chcete, aby monitor pracoval čo najlepšie a nemuseli ste pozorovať na obrazovke žiadne šmuhy, mali by ste kupovať monitor s odozvou nižšou ako 1 ms v režime grey-to-grey.

Ďalší dôležitý parameter je obnovovacia frekvencia. Tá udáva schopnosť monitory vykresliť určité množstvo snímok za sekundu. Z toho vyplýva, že čím vyššia je obnovovacia schopnosť, tým plynulejší je obraz. Najčastejšou hodnotou obnovovacej frekvencie je 60-70 Hz, pričom pri herných monitoroch sa pokojne stretnete s produktami prekračujúcimi 200 Hz.

Pre hranie hier je nesmierne dôležité aj rozlíšenie. Pre nenáročných hráčov je skvelým riešením Full HD na uhlopriečke 22 až 24 palcov. Takéto modely s odozvou je 1ms a 60 Hz kúpite aj za 100€ a pritom kupujete kvalitný produkt, ktorý vám prinesie skvelý zážitok z hry. Avšak pri priplatení si môžete zaobstarať monitor s FreeSync podporou a tak bude váš zážitok ešte omnoho intenzívnejší.

Herné slúchadlá

Pre maximálny zážitok je dôležité zaobstarať si aj slúchadlá, či súpravu reproduktorov ktoré patrične ozvučia herný zážitok, prípadne aj celú miestnosť. Zabudovaný reproduktor teda nie je pri výbere podstatný, pričom niektoré verzie bez reproduktora môžu byť lacnejšie. Niektoré monitory majú zabudované USB porty, či 3,5 mm jack. USB porty môžete využiť na nabíjanie telefónu, externej batérie. Pri výbere je dôležité sledovať drobné písmenká, ktoré špecifikujú samotné USB porty.

Výber produktov pre váš herný zážitok sa odvíja od vašich finančných možností a tiež aj od vašich preferencií pri hraní. Hra je pre mnohých ľudí neskutočným zážitkom a pre jeho posilnenie sú schopní investovať do kvality, aby to stálo za to. Kvalitný monitor je základným prostriedkom, ktorý vám môže pomôcť docieliť neskutočný herný zážitok, len si vyberte ten najlepší podľa vašich možností.

Zdroj obrázku: DC Studio / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013