Menu

Posila do radov CM Storm

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2452 krát
  • Tlač
  • E-mail

CM Storm, dcérska spoločnosť známej Cooler Master, prináša ďalšiu novinku do radov skriniek pre ultimátne herné mašiny. Pripravte sa, útočí CM Storm Trooper.

A na tie najtajnejšie city hráča neútočí agresívnym dizajnom a netradičnými tvarmi. CM Storm Trooper prichádza v matnej čiernej farbe a s červeným podsvietením. Fulltower ponúka dostatok priestoru pre inštaláciu výkonných komponentov a chladičov, ktoré si navyše môžete zobrať so sebou kamkoľvek. Trooper má totiž na vrchnom kryte pevnú rúčku, za ktorú je možné celú skriňu aj s obsahom pohodlne prenášať. Nuž, slová - „pohodlne“, a „25 kilogramov“, ktoré si predstavujeme pod plne naloženým fulltowerom (Trooper sám o sebe váži slušných 14 kíl), síce akosi dohromady nejdú, ale to už necháme na fyzické parametre budúcich majiteľov. Pre časté prenášanie je prispôsobený aj povrch skrine, ktorý je pogumovaný.

cmstorm_trooper

Hlavný ovládací panel ponúka okrem nastavenia rýchlosti otáčania pripojených systémových ventilátorov a zmeny podsvietenia skrine aj dvojicu USB 3.0 a dvojicu USB 2.0 portov, pre rýchly prenos dát nechýba ani eSATA port. Unikátnou vlastnosťou je 2,5“ dok pre SSD. Pomocou neho môžete napríklad do skrine „nahodiť“ SSD s nainštalovanými hrami a odladeným systémom špeciálne pre LAN párty. Šikovné riešenie, predstava výrobcu nám trochu pripomína staré kartridžové hry, aj keď v podstatne vylepšenej verzii. Tak či onak, dokiny pre pevné disky sme tu už mali neraz, takto riešený hotswap sa nám však naozaj veľmi páči.

cmstorm_trooper_2

Vnútorná konfigurácia dáva dostatok priestoru pre také usporiadanie komponentov a ventilátorov, ktoré bude najviac vyhovovať potrebám hráča. Spomeňme napríklad dve modulárne koše pre pevné disky, každý z nich je opatrený vlastným 120 mm ventilátorom a je možné posúvať ho v priestore prednej šachty. Do CM Storm Trooper sa vmestí aj viacero radiátorov vodného chladenia (pri dobrej vôli a troške fantázie až štyri) XL-ATX základná doska, až 14 pevných diskov, a štvorica grafických kariet. Pri plnom obsadení je tá rúčka v hornej časti naozaj dosť utopickou pomôckou...

image_181

Možnosti  usporiadania kabeláže sľubujú poriadok v skrini aj pri osadení väčšieho počtu komponentov. Beznástrojová inštalácia je v tejto triede nevyhnutnosťou, rovnako ako aj veľký otvor v tray základnej dosky pre mohutný backplate aspoň kilogramového chladiča procesora. A ako malý bonus je pripravená aj skrytá zásuvka v prednej časti, kde môžete uskladniť svoje najtajnejšie hráčske pomôcky, a najčiernejšie USB kľúče. Po zdôverení sa s touto informáciou tá zásuvka už síce nebude až taká tajná, ale hej, stále to bude tajná zásuvka.

cmstorm_trooper_3

CM Storm Trooper má cenu ohlásenú na 149 € a to už by sme si vyprosili aj kvalitné prevedenie. To je však pri tejto značke samozrejmosťou, a tak môžeme už 4. novembra  očakávať ďalšiu kvalitnú počítačovú skrinku aj na našom trhu.

Zdroj: TS Cooler Master

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013