Menu

Slovák sa stal vicemajstrom sveta na ESWC 2012

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2303 krát
  • Tlač
  • E-mail

Skvelý úspech sa podaril uplynulý víkend Marekovi Pacherovi, ktorý vo finále deviateho ročníka Electronic Sports World Cup 2012 v Paríži získal titul vicemajstra sveta v hre Trackmania Nations.

Pred očami viac ako 300 000 divákov sa Marekovi „tween“ Pacherovi podarilo získať titul vicemajstra sveta už po druhý krát, a potvrdiť, že Slovensko patrí v progamingu medzi svetovú špičku. Rovnaké umiestnenie dosiahol aj v minulom roku.

Marek okrem striebornej medaile získal i finančnú odmenu v hodnote 3000 USD. Hranie počítačových hier už totiž dávno nepatrí iba medzi zakázané kratochvíle násť-ročných záškolákov. Naopak, poctivo trénujúci hráči sa každoročne stretávajú so svetovou elitou na medzinárodných turnajoch po celom svete.

„Z posledných dvoch minút finále si nič nepamätám, bol som v takej eufórii, že som radšej súperov vôbec nevnímal. Trénoval som poctivo a bol som pripravený podať svoj najlepší výkon. Videl som však, že súperi to tiež nebrali na ľahkú váhu. Videl som totiž, že jeden z mojich súperov ide vo finále svoju životnú jazdu a hoci som sa snažil, nedokázal som ho prekonať. O to lepšie sa mi však už išlo, keď už svoje prvenstvo potvrdil – nebol som neustále demotivovaný,“ zhodnotil svoje pôsobenie vo finále Marek a dodal,: „keď som preberal šek a medailu, mal som pocit, akoby som vyhral, aj keď to bolo len druhé miesto..“

Tween_2

Do parížskeho finále sa zo Slovenska vďaka partnerom dostali dvaja najúspešnejší hráči (hra Trackmania Nations a Starcraft 2), ktorí najprv absolvovali online kvalifikáciu a neskôr zvíťazili v slovenskom finále v bratislavskej herni Storm. Starcraft 2 je jednou z najpopulárnejších strategických hier, ktorá zamestnáva analytické mysle miliónov hráčov po celom svete. Trackmania Nations je jej pravým opakom, sústredí sa najmä na postreh, schopnosti rýchlo reagovať a doviesť virtuálne pretekárske vozidlo do úspešného konca. Jej obrovskou výhodou je dostupnosť zdarma pre všetkých hráčov.

Tween_3

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013