Menu

Smart náramok môže byť lacný a pritom užitočný

  • Napísal(a) 
  • Čítať 4568 krát
  • Tlač
  • E-mail

Ak sa plánujete v nadchádzajúcich teplých večeroch dostať do formy, a tým nemyslíme v reštauračnom segmente, možno vás budú zaujímať aj nejaké dáta. Namerané hodnoty sú zaujímavým motivujúcim prvkom a vhod sa preto hodí smart náramok so sledovaním aktivity.

Čo však motivačne pôsobiť nemusí, je cena. Náramky renomovaných značiek u nás začínajú na stoeurovej hranici a s pribúdajúcimi funkciami, napríklad sledovaním srdcového tepu sa posúvajú ešte vyššie. Ak vám chýba ochota investovať, no nechýba snaha sledovať ako sa fyzicky zlepšujete, môžete skúsiť niektorý z náramkov ázijských výrobcov.

sma band 1

Jednou z noviniek je náramok od spoločnosti SMA. Je tvarovo jednoduchý, nenápadný no pritom ponúka množstvo zaujímavých funkcií, o ktorých sa dá dokonca povedať, že sú aj užitočné.

Náramok je plne odolný voči vode, má krytie IP67. OLED dotykový displej s dobrou čitateľnosťou na ostrom slnku sa rozsvieti po otočení zápästím, čiže pri pohybe rukou, ktorý urobíte ak sa chcete pozrieť na hodinky. Akumulátor s kapacitou 90 mAh síce pôsobí komicky, no tak nenáročné zariadenie dokáže poháňať počas celého týždňa na jedno nabitie. Náramok je kompatibilný s Androidom 4.3 a vyšším a iOS 7.0 a vyšším.

SMA-BAND dokáže monitorovať srdcovú činnosť a okrem zaznamenávania krokov a prejdenej vzdialenosti sleduje aj aktivitu počas spánku a zobudí vás v požadovanú dobu svojim vibráciami. Nimi upozorní aj na prichádzajúci hovor či správu, ale aj na to, že už pridlho sedíte za stolom a bolo by dobré sa prejsť. Nastaviť sa dajú denné ciele, po ich splnení sa zobrazí notifikácia a náramok dá použiť aj ako spúšť pre fotoaparát pripojeného smartfónu.

sma band 3

Zaujímavým detailom je viacfarebná notifikačná LED, ktorá svojou farbou reprezentuje zmeškaný hovor, ale aj typ cvičenia či čas, kedy začínate spaľovať tuky. Samozrejme, náramok tieto aktivity odhaduje na základe údajov z akcelerometra a nameraného pulzu, no ako ilustrácia a motivačný prvok to za tie peniaze celkom stojí. Smart náramok od SMA zoženiete za zhruba 25 EUR.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013