Menu

Steam napadli hackeri, dostali sa k údajom kreditiek

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2246 krát
  • Tlač
  • E-mail

Steam dnes rozposlal používateľom svojho fóra a samozrejme registrovaným členom služby krátku správu, v ktorej oznamuje, že stránka a databázy služby boli v nedeľu 6.11. napadnuté hackermi.

Nie Facebook, ale Steam sa stal napokon obeťou útoku, o ktorom sa v poslednom čase veľa hovorilo. Samozrejme v tomto momente nevieme kto za útokom na Steam stojí, a tak sa môže jednať o zhodu okolností. Podozrivú, ale predsa zhodu. Podľa IM, ktorá bola zaslaná používateľom služby sa podarilo hackerom získať prístup k databázam služby a fóra.

Databázy obsahovali informácie o užívateľoch, vrátane ich mien, hesiel, záznamoch o nákupoch hier, emailových adries, no predovšetkým zašifrované informácie o kreditných kartách. Zatiaľ nie je dôkaz, že by tieto údaje boli skopírované, alebo že by bola zlomená ochrana citlivých záznamov kreditných kariet.

Zatiaľ neexistujú ani dôkazy o zneužití registrovaných kreditiek, Steam však odporúča používateľom dôsledne sledovať pohyby na svojich kreditných účtoch. Jedným z krokov by mala byť aj zmena prístupového hesla k fóru, nakoľko sa už objavili niekoľko účtov, kde boli heslá zneužité. Heslá k Steam účtom (ktoré sú odlišné od hesiel na fórum) nie je potrebné meniť, aj keď by to nemusel byť zlý nápad, hlavne ak ste si zvolili heslo rovnaké, ako aj na fóre.

Zdroj: TS Valve

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013