Menu

Synology vypúšťa betaverziu nového DSM 5.2

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2566 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Synology dnes ohlásila dostupnosť betaverzie DiskStation Manager 5.2. Inovovaný operačný systém obľúbených NAS Synology prináša nové funkcie a výrazné zmeny, aby sa správa osobného cloudu stala ešte jednoduchšou a intuitívnejšou. 

Prechod z DSM 4 na DSM 5 možno nebol až taký dramatický a v tejto evolúcii DiskStation Manager pokračuje aj vo verzii 5.2. Medzi najväčšie novinky patrí vylepšenie cloudovej synchronizácie, obnova dát na úrovni súborov a vylepšenie verzionovania súborov, lepšie využitie z hľadiska multimédií a vyššia úroveň bezpečnosti. Ale poďme si to rozmeniť na drobné. 

Podpora Dockeru umožní vývojárom publikovať a prevádzkovať na Synology serveroch vyšší počet aplikácií a SSO server zjednodušujúci prihlasovanie ku všetkým aplikáciám zadaním prihlasovacieho mena a hesla len raz. Aplikácia File Station môže byť priamo pripojená na verejné cloudy a svoje súbory tak môžete spravovať z jediného miesta.

Funkcia Smart Polling zvýši výkon aplikácie Cloud Station pričom sa zároveň zníži zaťaženie hardvéru serveru. Počet verzií konkrétnych súborov bude teraz možné určiť pre každú zložku osobitne. Pri synchronizácii s verejnými cloudmi bude možné nastaviť jednosmernú synchronizáciu s voliteľným šifrovaním dát.

Nová funkcia pre prehliadanie záloh umožňuje obnovu jednotlivých súborov namiesto celých zdieľaných zložiek. Je možné automatizovať rotáciu starých záloh keď je dosiahnutá preddefinovaná kvóta. Výsledkom sú nižšie požiadavky na dostupnú diskovú kapacitu pri zachovaní flexibility obnovy dát.

synology-diskstation-manager-dsm-5-2-cloud syncAplikácie Note Station a DS Note umožnia „vystrihávať“ časti webstránok a ukladať ich do poznámkového bloku a priradiť k nim v prípade potreby úlohy. Vylepšila sa i Download Station o funkciu náhľadu, ktorá umožňuje zistiť, čo skutočne sťahujete a ušetriť tak čas nesťahovaním chybných torrentov. Audio Station zasa pridáva podporu cue súborov, DS Photo zasa bude podporovať Apple TV, Chromecast a DLNA priamo z prostredia aplikácie.

Nový AppArmor rozširuje svoj dosah na profily jednotlivých balíškov a zamedzuje škodlivému softvéru pristúpiť k systémovým zdrojom. Podpora šifrovania v SMB 3 zvyšuje bezpečnosť prenosu súborov do Windows 8 a Windows Server 2012.

Ak si chcete vyskúšať nový DiskStation Manager, môžete tak urobiť prostredníctvom Live Dema na stránke výrobcu alebo si ho do svojej Synology NAS stiahnuť.

Zdroj: TS Synology

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013