Menu

WD predstavuje úsporný disk pre dátové centrá

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2393 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nový 3,5“ disk od Western Digital určený pre moderné dátové centrá spotrebuje pri svojej kapacite 6 TB len 6W. Disk WD Re+ rozširuje ponuku pevných diskov pre dátové centrá a poskytuje najlepší pomer medzi kapacitou a celkovou spotrebou.

Energetická náročnosť hardvéru sa berie primárne do úvahy pri všetkých cloudových a škálovateľných dátových infraštruktúrach a práve tu je spotreba 1W na 1 TB výhodou šesťterabajtového WD Re+. Pri celkových nákladoch na prevádzku a rozsiahlych diskových poliach môže táto úspora predstavovať šesť až sedemciferné čísla.

Disky radu Re+ sú postavené pre nepretržitú prevádzku, spolu s diskami radu Re zdieľajú rovnakú platformu pre zjednodušenie nasadenia pri škálovateľných úložiskách. Šesť terabajtov dát sa na disk vmestí vďaka piatim platniam s vysokou hustotou zápisu, pričom hodnota pracovnej záťaže dosahuje hodnotu 550 TB ročne, čo je najviac spomedzi všetkých doposiaľ vyrobených diskov so značkou Western Digital. Konštrukcia s vysokým počtom platní a vysokou hustotou zápisu umožňuje dosiahnutie prenosových rýchlostí až 225 MB/s pri sekvenčnom čítaní.

Nechýbajú ani pokročilé technológie, ochrana pred vibráciami, systém pre nastavenie hlavy dvoma vystavovacími mechanikami, osvedčená technológia StableTrac s ukotvením hriadeľa motorčeka na oboch koncoch. Dlhšiu životnosť zabezpečuje technológia NoTouch, ktorá zabezpečuje, že záznamová hlava sa nikdy nedotýka povrchu platní, čo zaručuje menšie opotrebenie hlavy a platní i lepšiu ochranu diskov pri preprave. Každá z hláv má navyše individuálne nastavenie výšky a vyvažovania. Ďalej sa tak eliminuje tvorba vibrácií a predlžuje sa životnosť disku.

hdd-wd-6tb-re-plus-2

Disky WD Re+ sú už dodávané partnerom a zákazníkom s obmedzenou päťročnou zárukou. Disky radov WD Re a Se s kapacitou 6 TB budú dostupné začiatkom druhého štvrťroka.

Zdroj: TS WD

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013