Menu

Videli sme nový Honor 7, ponúkne špičkový pomer ceny k výkonu

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2508 krát
  • Tlač
  • E-mail

Má kovové telo, výkonný 8-jadrový čip, snímač odtlačkov prstov, skvelý fotoaparát a rozumne nastavenú cenu.

Ak ste ani doteraz neregistrovali značku Honor, tak by ste určite mali spozornieť. Tento čínsky výrobca spadajúci pod Huawei sa už totiž posledné mesiace snaží spraviť menšiu revolúciu na trhu so smartfónmi. Jeho hlavnou ideou je priniesť cenovo dostupné, ale zároveň nadpriemerne vybavené zariadenia pre mladých ľudí. Do tejto kategórie patrí aj nový Honor 7, na ktorý sme sa boli pozrieť priamo v Londýne.

Hardvér hodný najvyššej triedy

Smartfóny spoločnosti Honor sú vybavené čipmi vytvorenými priamo v Huawei a iné to nebude ani v prípade nového modelu Honor 7. Základom je tu čip HiSilicon Kirin 935, ktorý v sebe integruje výkonný 8-jadrový procesor architektúry Cortex-A53 a grafickú časť Mali-T628MP4. Operačná pamäť má kapacitu 3 GB, dátové úložisko len klasických 16 GB.

Hardvér je teda veľmi slušný hlavne s ohľadom na nízku cenu. Tú výrobca stanovil na 349 eur, za čo sa v súčasnosti predávajú omnoho horšie vybavené modely s priemernou konštrukciou. Honor 7 má totiž kovové telo, ktoré podľa výrobcu pomáha účinne odvádzať teplo hlavne pri hraní graficky náročných hier.

Vynikajúci je aj fotoaparát, na ktorom si Honor dáva záležať pri väčšine svojich modelov. Stačí sa pozrieť na Honor 6 či Honor 6 Plus, oba modely dokážu robiť vynikajúce fotografie a iné to nebude ani v prípade tejto novinky. Použitý je snímač od Sony IMX230 s rozlíšením 20 MPx, pričom jeho optika je chránená odolným zafírovým sklom. To znamená, že mu neublížia ani skutočne ostré predmety. Čo zamrzí je jedine absencia optickej stabilizácie.

honor 7 1

Zatiaľ bez najnovšieho Androidu

Ak by sme mali smartfónom Honor niečo vytknúť, tak to určite bude používanie starších verzií operačného systému. Aj ich doterajší top model Honor 6 Plus má stále len Android vo verzii 4.4.2. Nový Honor 7 príde na trh s verziou 5.0.2, čo je výrazný posun vpred, no konkurencia je už vpredu s verziou 5.1.1.

Či sa dočkáme výraznej aktualizácie je otázne. Ani samotný CEO Honoru sa na naše otázky veľmi jasne nevyjadril. Podľa neho je pre firmu smerodajná stabilita systému a nové aktualizácie preto sprístupní až vtedy, keď bude všetko fungovať na 100%. Tu ale musíme uznať, že pri smartfónoch Honor sme sa zatiaľ nikdy nestretli so softvérovými problémami.

Zaujímavé bude sledovať aj výdrž zariadenia, keďže vo vnútri nájdeme batériu s kapacitou 3100 mAh. S posledným modelom Honor 6 Plus sme dokázali fungovať dva celé dni a tak dúfame, že nás novinka ani v tomto smere nesklame.

honor 7 2

Aj so snímačom odtlačkov

Honor 7 sa svojim dizajnom podobá na minuloročný Huawei Mate 7, pričom na jeho zadnej strane tiež nájdete snímač odtlačkov prstov. Ten prešiel výraznou zmenou a teraz dokáže fungovať v 360 stupňovom režime. To znamená, že svoj prst naň môžete položiť v akomkoľvek uhle a on bude bez problémov rozpoznaný.

Honor 7 sa v Európe do predaja dostane už čoskoro, pričom cena je oficiálne nastavená na sumu 349 eur. Smartfón si kúpite len v jednej konfigurácii, rozdielne budú len farebné prevedenia. Ak vám bude 16 GB pamäť málo, budete si musieť dokúpiť microSD pamäťovú kartu.

Okrem smartfónu Honor 7 firma nám firma v Londýne ukázala aj chytrý náramok, ku ktorému ale zatiaľ ešte nevymyslela označenie. Pokojne môžete vymyslieť vlastný názov, ak sa Honoru zapáči, odmení vás v podobe všetkých nových produktov, ktoré na trh uvedie v priebehu piatich rokov.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013