Menu

WD uviedlo novú verziu svojho My Cloud OS

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3326 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Western Digital predstavila na prebiehajúcom veľtrhu IFA 2015 novú, tretiu verziu operačného systému My Cloud OS. Medzi najvýznamnejšie  vylepšenia patrí väčšia kontrola uloženého obsahu, jeho lepšie zdieľanie, zálohovanie a synchronizácia.

Nový My Cloud OS 3 spoločnosti WD je vybavený intuitívnym používateľským rozhraním ponúkajúcim bohaté možnosti zdieľania obsahu, zálohovania a synchronizácie, ktoré pozdvihujú ponuku osobného cloudu NAS pri súčasnom zachovaní súkromia a kontroly, čo je hlavnou výhodou osobných cloudových riešení, fyzicky umiestnených v domácnosti alebo kancelárii.

Pribudli nové možnosti pre správu a prehliadanie fotografií a video prostredníctvom dvoch nových používateľských prostredí:  MyCloud.com a aplikácie My Cloud Albums. Web MyCloud.com používateľom ponúka globálny prístup k ich systému My Cloud prostredníctvom webového používateľského rozhrania. Aplikácia My Cloud Albums bude koncom septembra k dispozícii na stiahnutie v obchodoch iTunes a Google Play. Používateľovi systému umožní odoslať odkaz na zdieľaný album v systéme My Cloud všetkým priateľom a rodine.

WD my cloud os3 2

Nová funkcia WD Sync synchronizuje dáta z viacerých počítačov a notebookov a zabezpečuje aktualizáciu dôležitých súborov a ich dostupnosť z takmer ľubovoľného zariadenia. Nový operačný systém používateľom umožňuje nastavenie automatického zálohovania zložky fotografií v smartfónoch a tabletoch a ponúka nový nástroj, ktorý používateľom umožní ľahké a rýchle presunutie súborov do zariadenia My Cloud. Operačný systém podporuje taktiež zariadenie Chromebook a Chromecast.

Ako súčasť uvedenia operačného systému My Cloud OS 3 spoločnosť WD predstavila sadu SDK pre zariadenie My Cloud a rozhranie My Cloud API, ktoré vývojárom umožňujú vytvárať nové rozšírené funkcie a možnosti pre ekosystém zariadení osobných cloudových úložísk My Cloud.

WD my cloud mirror

WD predstavila aj novú verziu zariadenia osobného cloudového úložiska My Cloud Mirror s dvomi pevnými diskami nastavenými do režimu zrkadlenia (RAID 1). Tým je zabezpečené ukladanie obsahu na jeden disk a jeho automatické kopírovanie na druhý disk. My Cloud Mirror obsahuje nové funkcie ohlásené v systéme My Cloud OS 3 a ďalej vylepšený procesor a 1GB pamäť RAM pre rýchlejší prenos súborov a podporu aplikácií.

Operačný systém My Cloud OS 3 od spoločnosti WD bude k dispozícii k bezplatnému stiahnutiu na konci mesiaca na aktuálnych zariadeniach osobného cloudového úložiska My Cloud. Medzi zariadenia My Cloud podporujúce nový operačný systém vo verzii 3 patrí: My Cloud, My Cloud Mirror, My Cloud Expert rady EX2/EX4, My Cloud Expert rady EX2100/EX4100 a My Cloud Business rady DL2100/DL4100. Zákazníci si môžu stiahnuť taktiež novú mobilnú aplikáciu My Cloud spoločnosti WD, ktorá je teraz k dispozícii v obchodoch iTunes a Google Play. Všetky zariadenia My Cloud spoločnosti WD sú dnes k dispozícii v obchode spoločnosti WD na adrese wdstore.com a u vybraných maloobchodníkov a distribútorov. Prístup k sade SDK pre zariadenie My Cloud a rozhranie My Cloud API bude zainteresovaným vývojárom k dispozícii koncom septembra.

Výrobcom doporučená maloobchodná cena My Cloud Mirror je 309,99 USD za 4 TB, verzia s kapacitou 6 TB bude stáť 379,99 USD a 8 TB verzia 429,99 USD. Zariadenie je možné už dnes predobjednať, v obchodoch bude od začiatku októbra.

Zdroj: TS WD

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013