Menu

WD ponúka vlastný osobný cloud

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2407 krát
  • Tlač
  • E-mail

Jeden z najznámejších výrobcov pevných diskov, spoločnosť Western Digital sa už dávnejšie pustila do sieťových úložísk, a najnovším prírastkom je externý disk My Cloud. Svoj osobný cloud tak môžete mať u seba doma, bez nutnosti spoliehať sa na servery a obchodné podmienky webových služieb.

WD My Cloud je tak riešením pre používateľov, ktorí chcú mať svoje dáta centralizované a v bezpečí, s možnosťou prístupu z akéhokoľvek zariadenia prostredníctvom domácej siete, alebo káblom nakrátko. Pri osobnom cloude nie ste limitovaní gigabajtmi ale terabajtmi, ani poplatkami.

Podľa najnovších výskumov bude priemerná domácnosť v roku 2016 vlastniť zhruba 3,3 TB digitálnych dát. Cloudové úložiská tak sú jedným z najprogresívnejších segmentov v IT. My Cloud od WD umožňuje sprevádzkovať osobný cloud v priebehu niekoľkých minút. Jednoduché webové rozhranie sprostredkuje základnú konfiguráciu, kompletná ponuka mobilných aplikácii zasa umožní pristupovať k súborom aj z tabletov, smartfónov a počítačov. Mobilné aplikácie WD sú dostupné pre systémy iOS a Android, a pomocou nich je možné prezerať si obsah úložiska, zdieľať súbory a streamovať video a hudbu.

V kompaktnom puzdre sa okrem pevného disku nachádza aj nevyhnutná elektronika, v tomto prípade sa jedná o dvojjadrový procesor, gigabitový ethernetový konektor zasa umožní rýchly prenos súborov medzi cloudom a ďalšími sieťovými prvkami. Vďaka podpore Apple Time Machine môžu WD My Cloud používatelia Mac počítačov využiť ako zálohovacie centrum, podpora DLNA umožňuje streamovať multimediálny obsah do televízorov, audioprehrávačov či domácich kín a podobných kompatibilných zariadení. Na zadnej strane puzdra disku je k dispozícii aj USB 3.0 port pre pripojenie ďalšieho disku a rýchle rozšírenie dostupnej kapacity cloudu.

WD My Cloud bude dostupný zatiaľ s kapacitami 2 TB (149,99 USD) a 3 TB (179,99 USD). Štvorterabajtová verzia (249,99 USD) je chystaná na november tohto roka. Western Digital pripravuje aj dvojdiskové a štvordiskové verzie My Cloud, ktorých by sme sa mali dočkať už v blízkej budúcnosti.

Zdroj: TS Western Digital

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013