Menu

Windows 8.1 je od dnes k dispozícii na stiahnutie

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2460 krát
  • Tlač
  • E-mail

Microsoft dnes uvoľnil očakávanú aktualizáciu svojho najnovšieho operačného systému. Windows 8.1 je k dispozícii na stiahnutie cez Windows Store. Aktualizácia prináša niekoľko vylepšení a dopĺňa prvky, ktoré používateľom pri uvedení osmičiek chýbali.

Aktualizácia je dostupná vo viac ako 230 krajinách sveta, a dá sa bezplatne stiahnuť z Windows Store. Windows 8.1 bude už k dispozícii v nových zariadeniach, a v predaji v krabicových verziách od 18. októbra. Aktualizačný balíček má v našej krajine 3,83 GB a prinesie vyššiu mieru personalizácie, predovšetkým návrat tlačidla štart, po ktorom používatelia volali vyše roka. Vybrať sa bude dať aj z ktorej obrazovky začne používateľ pracovať po zapnutí počítača, či z ponuky štart, alebo priamo z pracovnej plochy.

Tlačidlo štart umožňuje po novom zobraziť všetky aplikácie naraz, pre ľahší prístup a po kliknutí pravým tlačidlom myši sa rozbalí ponuka často využívaných systémových aplikácií. Do vyhľadávania je teraz integrovaný aj Bing, z jedného miesta je tak možné hľadať podľa kľúčového slova lokálne v počítači, na službe SkyDrive, i na internete súčasne.

Obrazovka sa dá rozdeliť na viacero častí, nový Internet Explorer dokáže prispôsobiť stránku ľubovoľnej šírke panelu

Windows 8.1 prichádza s novou verziou prehliadača Internet Explorer 11, ktorý je primárne navrhnutý na ovládanie dotykom. Microsoft zoptimalizoval aj rozloženie niektorých položiek menu, napríklad nastavenie počítača je po novom prehľadnejšie a prirodzenejšie. Microsoft aplikácie sú viac integrované priamo v systéme, rýchlejší je prístup k aplikáciám Office, k e-mailu v aplikácii Pošta, či k Skype.

Aktualizácia prináša natívnu podporu pre 3D tlač prostredníctvom Plug-and-Play a umožňuje aplikáciám tlačiť 3D predmety a prečítať formáty 3D súborov.

Skydrive je po novom lepšie integrovaný do samotného systému, zložka je prístupná priamo v prieskumníkovi a na cloud je možné zpriamo ukladať súbory z aplikácií. Nový dizajn dostal aj Windows Store, ktorému chýbala prehľadnosť a na veľkých displejoch pôsobil ťažkopádne. Zmenilo sa rozloženie a pribudli kategórie ako Nové a Populárne pre lepšiu orientáciu v ponuke aplikácii. Už nainštalované aplikácie sa budú automaticky aktualizovať, v obchode sa priebežne budú objavovať aplikácie s priamou podporou pre 8.1.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013