Menu

Z80 sú telefonujúce hodinky s Androidom už za 50 dolárov

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3294 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nie sú hodinky ako hodinky. Niekto chce nosiť na ruke úplne klasické, iný staví na osvedčenú eleganciu a ďalší chce zasa plne vybavené zariadenie, smart hodinky aj s vodotryskom. Vo väčšine prípadov existuje široká škála peňazí, ktoré môžete za svoje hodinky zaplatiť.

Na trhu so smart hodinkami je horná hranica síce nižšie než je to v prípade napríklad značkových chronometrov, no na tej spodnej nájdete tlačiť sa množstvo viac či menej zaujímavých modelov. A ich značky väčšinou nebudete poznať. Z tých ozaj zaujímavých sa v posledných týždňoch na trhu objavil model Z80, ktorý spája nenápadný dizajn s celkom slušnou výbavou a skvelou cenou.

Z80 sú smart hodinky bežiace na Androide vo verzii 5.1. Prispôsobená verzia tohto systému má svoje požiadavky a tak si v hodinkách svoje miesto našiel čipset MediaTek MTK6580 so štvoricou jadier taktovaných na 1,3 GHz. Tento SoC sa používa aj v lacných smartfónoch, kde má prirodzene viac miesta a aj väčší akumulátor. V tomto prípade je to 400 mAh akumulátor, takže to vyzerá tak, že k nabíjačke sa hodinky vyberú vždy na noc.

Základná výbava sa nelíši od smartfónu najnižšej triedy no vzhľadom na určenie zariadenia je predsa nadštandardná. RAM má kapacitu 512 MB a vnútorné úložisko 4 GB. Väčšinu z nich si vezme systém, možnosť rozšírenia microSD kartou chýba. Nadštandardným prvkom je však 1,54 palcový displej s rozlíšením 320×320 bodov a IPS panelom. Do hodiniek sa vmestil aj slot na SIM kartu, takže hodinky môžu byť pripojené k internetu nonstop. Fungovať však budú aj bez aktívnej karty, stačí ich spárovať s telefónom a prostredníctvom jednoduchej aplikácie sa  budú dať aj pohodlnejšie spravovať.

z80 1

Chýbať nesmie ani aktívny monitoring srdcového tepu, krokomer, sledovanie spánkovej aktivity a základné fitness funkcie. Výhodou predinštalovaného Androidu je dostupnosť množstva aplikácií priamo z Google Play, hodinky tak môžete využiť napríklad aj ako navigáciu. Z80 môžu fungovať aj ako diaľková spúšť fotoaparátu smartfónu a v prípade potreby je možné využiť aj ich vlastný 2 MPix fotoaparát, ktorý sa nachádza nad displejom.

Smart hodinky Z80 nájdete v predpredaji eshopu GearBest.com za cenu 49,99 USD, ak sa vám pozdávajú, pridlho neváhajte, keďže so zvyšujúcim sa počtom predobjednaných kusov sa bude zvyšovať aj ich cena na štandardných 79,99 USD.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013