Menu

Zalman predstavil skrinku H1 s automatickou reguláciou ventilácie

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2500 krát
  • Tlač
  • E-mail

Jednoduchý dizajn, prísne tvary a bohatá výbava nie sú jediné tromfy novinky v ponuke skriniek s logom Zalman. Nová H1 zaujme inovatívnou funkciou AHV, ktorá otvára ventilačné mriežky v hornej časti v závislosti od vnútornej teploty vzduchu v skrini.

Vyrobiť dobrú skrinku v princípe nie je tak zložité a preto čoraz viac výrobcov kladie dôraz na detaily. Hitom posledného obdobia sú integrované regulátory ventilátorov, spoločnosť Zalman však ide ešte ďalej. Skrinka sa bude sama otvárať, v prípade, že bude treba odvod teplého vzduchu od komponentov urýchliť.

Systém, ktorý Zalman nazval AHV, disponuje vstavaným snímačom a pri dosiahnutí stanovenej teploty vo vnútri skrine (35 alebo 45°C) dynamicky otvorí, alebo uzavrie horné otvory pre odvod vzduchu a spustí odsávacie ventilátory. Pri malom zaťažení tak môže počítač ostať v tichej prevádzke a v prípade potreby pri hraní hier sa chladenie spustí na plný výkon.

Celý systém chladenia sa ovláda na hornom ovládacom paneli, trojica regulátorov umožňuje nezávisle prispôsobovať otáčky predných, zadných a horných ventilátorov, systém AHV sa dá ovládať aj manuálne, alebo nechať jeho činnosť v rukách automatiky. Vnútorný teplotný senzor má na hornom paneli vlastný displej so zobrazovaním aktuálnej teploty. V skrini sú od výroby nainštalované štyri ventilátory; nasávací 200 mm s modrými LED na čelnej strane, a trojica odsávacích 120 mm (jeden vzadu, dva hore).

Samotná skrinka je full-tower formátu, vďaka čomu ponúka dostatok priestoru pre inštaláciu výkonných komponentov a chladenia. Skrinka podporuje E-ATX základné dosky a grafické karty s dĺžkou do 370 mm. Do H1 sa vmestí až deväť rozširujúcich PCI kariet (do najspodnejšieho PCI-Express slotu teda napríklad aj trojslotová grafika) a sedem 3,5“ diskov, z toho trojica v hot-swap rámčeku. Chýbať nemôže ani akrylátové sklo na ľavej bočnici a kryty z brúseného hliníka.

Zalman H1 sa na našom trhu objaví s cenovkou 133,90 EUR.

Zdroj: TS Zalman

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013