Menu

Skladáte si počítač? Nezabudnite na kvalitnú grafickú kartu

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 975 krát
  • Tlač
  • E-mail

Okrem základnej dosky či procesora je ďalšou kľúčovou zložkou v každom počítači aj kvalitná grafická karta. Lídrom vo výrobe grafických kariet je spoločnosť Nvidia, ktorá určuje trendy celému segmentu už 25 rokov.

Patríte medzi vášnivých počítačových hráčov, alebo chcete začať vo veľkom ťažiť kryptomeny? V tom prípade by ste rozhodne nemali zabudnúť na výber kvalitnej grafickej karty, ktorá by takéto náročné úkony zvládla. Pri výbere grafickej karty určite nespravíte krok vedľa, ak sa rozhodnete zakúpiť si grafickú kartu s čipom spoločnosti NvidiaKalifornská spoločnosť je v tomto odvetví dlhodobým lídrom a ich grafické karty nájdete vo výkonných herných zostavách, bežných počítačoch či pracovných staniciach. Ako sme spomínali v úvode, mimoriadne často sa taktiež používajú pri ťažbe rôznych kryptomien.

Vyberajte grafickú kartu podľa toho, čo chcete robiť

Pri výbere grafickej karty, ktorú umiestnite do svojho počítača, je veľmi dôležité si zodpovedať otázku, čo chcete so samotným počítačom robiť. Iné grafické karty sa totiž hodia pre náročných hráčov, iné do kancelárie a zase úplne iné pre ľudí, ktorí pracujú s grafickými programami. Nvidia však vyrába kvalitné grafické karty pre všetky druhy používania, a preto by ste nemali mať s výberom väčší problém.

Čo je lepšie? Nvidia vs. AMD

Hlavným konkurentom spoločnosti Nvidia vo výrobe grafických čipov je firma AMD. Rozdiel v týchto dvoch firmách je predovšetkým hlavne v ich filozofii. Zatiaľ čo Nvidia sa prioritne zameriava na čo najvyšší výkon, AMD svojim zákazníkom ponúka grafické čipy s čo najlepším pomerom cena/výkon. Ak však chcete z najnovších hier vyťažiť maximum, alebo ste grafik, ktorý pracuje na viacerých monitoroch naraz, rozhodne by mala vaša voľba padnúť na grafické karty s čipom od spoločnosti Nvidia.

Zdroj obrázka: NAR studio / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013