Menu

Zariadenie, ktoré kombinuje video s radarom

  • Napísal(a) 
  • Čítať 1215 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Axis Communications predstavuje unikátne zariadenie, ktoré vzniklo spojením dvoch technológií: kamery s funkciou klasifikácie objektov (využívajúcej umelú inteligenciu založenú na hlbokom učení) a radare, ktorý detekuje presnú polohu a rýchlosť objektov. Nové kombinované zariadenie tak zabezpečí presnú detekciu v režime 24/7, ochranu širokej oblasti pred vniknutím, o stupeň inteligentnejší monitoring a zároveň forenznú kvalitu videa.

Nové zariadenie AXIS Q1656-DLE je výsledkom spojenia špičkovej sieťovej kamery Axis radu Q s IP radarovým detektorom. Pomocou radaru dokáže na diaľku presne detekovať objekty (osoby aj vozidlá) s veľmi nízkou mierou falošných poplachov a dokonca aj bez ohľadu na fyzickú viditeľnosť. Narušiteľa vie vizualizovať v aplikáciách s určením ich presnej polohy, zmerať vzdialenosti a doplniť informácie o rýchlosti pohybujúcich sa objektov.

Špičková vysoko výkonná boxová kamera radu Q s 1/1,8“ senzorom má robustné puzdro odolné proti nárazu so stupňom krytia IK10. Odolá tak poveternostným vplyvom aj vetru s rýchlosťou až 60 m/s a môže mať vstavaný stierač, ktorý zaručí skvelé snímky aj pri daždi a snežení. Jej súčasťou sú pokročilé technológie Axis, ako je technológia Lightfinder 2.0, ktorá umožňuje zhotovovať forenzné snímky pri veľmi nízkom, až nulovom osvetlení. Kamera je vybavená diaľkovým zoomom, zaostrovaním a tiež podporou PoE a redundantného jednosmerného napájania pre flexibilnú inštaláciu a údržbu.

Radar je možné použiť aj samostatne a prepojiť ho so samostatnou PTZ kamerou pre vizuálnu verifikáciu. Vzhľadom na to, že radar „vidí“ aj v úplnej tme, je možné nastaviť ho tak, aby spúšťal aktiváciu reflektorov, infračervených alebo fasádnych svetiel iba v prípade pozitívnej detekcie narušenia, čím sa šetria energetické náklady.

AXIS Q1656-DLE disponuje najnovším systémom na čipe (SoC) spoločnosti Axis s podporou pokročilých funkcií a výkonných aplikácií založených na hlbokom učení v koncovom zariadení. Vďaka tomu je možné nastaviť udalosti spúšťané podozrivým správaním aj na základe klasifikácie a rýchlosti objektov, napríklad keď sa v zábere objavia bežiaci ľudia alebo pomaly idúce autá.

Kombinované zariadenie šetrí náklady

Analýza priamo v koncovom zariadení umožňuje rýchlejšie reakcie na aktuálne udalosti a prináša úsporu nákladov, pretože je potrebná menšia šírka pásma a úložiska, aj menší počet serverov. Energia sa dá šetriť i inteligentným riadením prísvitu. Na inštaláciu prístroja je potrebný jediný kábel, jedna IP adresa a jedna licencia softvéru na správu videa (VMS), čo opäť znižuje náklady na inštaláciu a prevádzku zariadenia. Vďaka nízkej miere falošných poplachov reaguje bezpečnostný personál len na skutočné hrozby a dokáže v menšom počte zvládnuť súčasne viac kamier.

Vylepšené funkcie kybernetickej bezpečnosti v neposlednom rade zabraňujú neoprávnenému prístupu a chránia systém ako celok. Znižuje sa aj riziko straty citlivých dát a zlepšuje sa celková škálovateľnosť systému. Opomenúť nemožno ani platformu ACAP (AXIS Camera Application Platform), ktorá rozširuje možnosti nasadenia aplikácií (či už priamo od Axis alebo od tretích strán) založených na počítačovom videní.

Medzi najdôležitejšie charakteristiky AXIS Q1656-DLE patria:

  • dve výkonné technológie spojené v jednom zariadení
  • presná detekcia 24/7
  • zvýšená inteligencia detekcie a klasifikácie
  • rozšírené funkcie kybernetickej bezpečnosti
  • prémiové funkcie kamery radu Axis Q

Nové zariadenie AXIS Q1656-DLE bude dostupné prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v decembri 2022.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013