Menu

Logitech Wireless Touchpad

Páči sa vám Magic Trackpad určený pre Apple, ale vlastníte zariadenie s OS Windows 7? Riešením je bezdrôtový touchpad spoločnosti Logitech.

Samotný systém Windows 7 nie je veľkým kamarátom s multidotykovými gestami a tak nás zaujímala nielen kvalita touchpadu, ale hlavne jeho možnosti. Na prvý pohľad totiž vyzerá veľmi zaujímavo, ale slabá softvérová podpora by z neho spravila len priemerný doplnok.

 

Rozbaľujeme a inštalujeme

Logitech Wireless Touchpad je dodávaný v malej krabičke, ktorá obsahuje samotný prístroj, Unifying prijímač, dvojicu alkalických batérií a užívateľskú príručku.

Inštalácia zariadenia je veľmi jednoduchá. Po založení batérií treba do USB portu vsunúť Unifying prijímač a zapnúť trackpad pomocou prepínača na jeho spodnej strane. Prijímač a touchpad sú už od výroby spárované, ak by aj neboli, je následné spojenie otázkou minúty.

Prijímač môže zostať pripojený vo vašom notebooku aj pri prenášaní a umožní vám ľahko pripojiť na jeden prijímač ďalších päť zariadení, ktoré sú s Unifying kompatibilné.

Softvér dodávaný nie je, je tak potrebné navštíviť stránku výrobcu a stiahnuť si známy softvér Logitech SetPoint. Ten umožňuje základné nastavenie a informuje o stave batérií.

04

Konštrukcia a dizajn

Telo touchpadu je tvorené plastu, ktorý je kvalitný a hlavne pevný. Odolá aj väčšiemu tlaku a je ho preto možné často prenášať. Vrchná časť spolu s dvojicou tlačidiel je čierna, spodok je biely.

Horná časť je mierne naklonená, čo zvyšuje nielen komfort používania, ale aj zmenšuje namáhanie ruky a predchádza nepríjemnej únave pri častom používaní.

Medzi tlačidlami je malá farebná dióda, informujúca o správnom fungovaní zariadenia. Zelené svetlo znamená korektné fungovanie, pri červenom je potrebné spárovať prístroj s prijímačom.

Samotné tlačidlá sú veľké, s príjemným povrchom, tichou prevádzkou a malým zdvihom. Odozva pri stláčaní je teda veľmi príjemná a omnoho lepšia ako pri väčšine notebookov.

03

Dotyková plocha

Aj keď je povrch touchpadu tvorený jedným kusom plastu, je dotyková len časť z neho. Z celkovej plochy 13×13 cm je to približne 9,5×7 centimetrov. Aj to je ale v porovnaní s väčšinou notebookov veľký nadpriemer.

Samotný pohyb prstov po povrchu je veľmi príjemný, bez nepríjemného zadrhávania sa. Presnosť je veľmi dobrá, nesprávne vyhodnotenie dotykov sme nezaznamenali.

Bez multidotykových gest by bol ale celý touchpad len zbytočným doplnkom. Logitech Wireless Touchpad nepodporuje len klasické ovládanie kurzora jedným prstom. Dvoma môžete pohodlne skrolovať (posúvať) stránku vo webovom prehliadači, či dokumente.

Trojica prstov je použiteľná pri prezeraní fotografií (dostane vás na začiatok alebo koniec), prípadne vo webovom prehliadači nahrádza tlačidlá dopredu a dozadu. So štyrmi prstami sa môžete prepínať medzi bežiacimi aplikáciami.

To je ale všetko a ak čakáte funkcie na zväčšenie alebo otáčanie, tak vás sklameme. Možno sa to zmení softvérovou aktualizáciou, v súčasnosti sú ale možnosti tohto touchpadu využité len na približne polovicu.

02

Celkovo dobrý

Logitech Wireless Touchpad je vo výsledku veľmi zaujímavým doplnkom. Kvalitné je jeho spracovanie, dizajn je veľmi príjemný a jediná vec kde stráca body, je množstvo podporovaných multidotykových gest. Cena sa pohybuje okolo hranice 45 Eur s DPH, čo nie je práve málo. 

hodnotenie

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013