Menu

Panasonic SC-NA30 je dokonalý reprák na cesty

Vyzerá luxusne, má dokonalé spracovanie, skutočne silný zvuk a so smartfónom ho bezdrôtovo pripojíte behom sekundy. Taký je najlepší reproduktor na cesty, aký si dnes môžete kúpiť.

Ak celý rok nesedí len doma či v kancelárii, tak ste už určite riešili problém čo s hudbou na cestách. MP3 prehrávač je základnou výbavou, no pri oddychu na hotelovej izbe či v obyčajnom stane sú slúchadlá nepoužiteľné a chcelo by to niečo lepšie. Riešením sú prenosné reproduktory, ktoré sú malé, dobre hrajú a v optimálnom prípade fungujú aj na baterku. Do tejto kategórie patrí aj testovaný produkt od spoločnosti Panasonic, ktorý dokáže prekvapiť vo viacerých smeroch. 

Dokonalý dizajn

Panasonic SC-NA30 je dizajnová pochúťka, čo sa ale pri cenovke 300 eur dá očakávať. Zariadenie pritom v základe nevyzerá vôbec netradične a z časti pripomína klasické rádio. Nenájdete tu žiadne zbytočné prvky, dokoncap ri pohľade spredu by ste ani nemuseli tušiť, na čo sa pozeráte.

Telo je tvorené z plastu, ktorý je základným konštrukčným materiálom. Kovová je horná časť zariadenia, kde nájdete aj trojicu hlavných otočných ovládacích prvkov. S nimi nastavíte hlasitosť, intenzitu nízkych a vysokých tónov. Vo vypnutom stave je horná časť rovnako vysoká ako ovládacie prvky, no po zapnutí zariadenia sa zníži a umožní pohodlné ovládanie.

Na pravej strane nájdete ďalšiu trojicu tlačidiel - prvým z nich prístroj zapnete, druhé je multifunkčné a slúži na spárovanie cez bezdrôtovú technológiou Bluetooth, pozastaví či spustí prehrávanie skladby a ovládne spravovať prichádzajúce hovory. Posledný tlačidlo je určené pri fungovaní na integrovanú batériu, kedy upraví dynamiku prehrávania pre dosiahnutie čo najlepšej výdrže na jedno nabitie.

Zaujímavá je aj zadná strana, kde okrem konektora napájania nájdete ďalšie dva konektory a tlačidlo resetovania prístroja. Vďaka prítomnosti klasického 3,5 mm konektora môžete pripojiť prakticky akýkoľvek druh prehrávača vrátane notebooku. Prítomnosť USB konektora poteší v prípade, ak dochádza batéria prehrávača či smartfóna. S pomocou kábla ich jednoducho prepojíte a Panasonic ich začne dobíjať.

panasonic-sc-na30-3

 

Ako to funguje?

Naša skúsenosť s bezdrôtovým pripojením bola aboslútne bezproblémová, keďže sme použili smartfón s NFC technológiou. Priložili sme ho k boku reproduktora a po krátkom pípnutí za prístroje spárovali a z reproduktorov sa ozývala hudba. Každé budúce pripojenie je už potom automatické, stačí zapnúť obidva zariadenia a vy sa o nič nebudete musieť starať. 

Kvalita reprodukcie zvuku je prekvapivo dobrá. Bluetooth tu nie je limitujúcim faktorom, keďže podporuje najnovšiu verziu spolu s technológiou aptX. Tá slúži práve na prenos zvuku vo vyššej kvalite, no musí byť podporovaná aj smartfónom. Nemusíte sa báť, aptX je už rozšírená technológia a okrem tých najdrahších smartfónov ju nájdete aj pri strednej a dokonca aj nižšej triede.

Už po prvých sekundách budete prekvapení, ako dobre to hrá. Vyzerá to ako rádio, je to aj také ťažké, no zvuk je z úplne inej dimenzie. Vo vnútri totiž nenájdete len jeden reproduktor, ale rovno päť. Dva sú päť centimetrové a určené sú pre stredný rozsah tónov, nájdete tu jeden osem centimetrovú subwoofer a aj dva päť centimetrové pasívne reproduktory. A hlavne vďaka nim mohol výrobca použiť tak výkonný subwoofer a dosiahnuť veľmi dobrú dynamiku zvuku.

Navyše všetko toto funguje aj na batériu. Tá je integrovaná v tele prístroja a vďaka kapacite 2900 mAh vydrží hrať až dvadsať hodín. To je samozrejme len v prípade, keď si aktivujete špeciálny LP mód, znižujúci výkon a dynamiku hudbu. Nie je to ale veľká zmena, kvalita zvuku je stále dobrá. V štandardnom režime vydrží zariadenie na jedno nabitie približne 14 hodín a nabije sa za hodiny tri.

panasonic-sc-na30-2

 

Nie je pre každú hudbu

Je jasné, že tak malá skrinka nemôže byť vhodná pre každý typ hudby. Nie je to ale len klasická tanečná hudba, s ktorou si rozumie dobre. Ak to nepreženiete s nastavením nízkych tónov, tak si na cestách môžete vychutnať skoro každý typ hudby, vrátane jazzu, či rocku. Prekvapivo dobre hral napríklad aj Depeche Mode, či Willie Nelson.

Otázne je, či ste za to všetko ochotní dať tri stovky. Cena to nie je vôbec nízka, no je vyvážená štýlovým dizajnom, množstvom moderných technológií vrátane aptX a NFC. Perfektná je aj výdrž pri fungovaní na batériu - až 20 hodín znamená, že vám skôr dojde energie v smartfóne.

hodnotenie

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013