Menu

Čo všetko hovorí v prospech konzoly Xbox One S?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 932 krát
  • Tlač
  • E-mail

Večný rival Microsoftu nepredstavil svoju vylepšenú verziu v rámci ôsmej generácie konzol ako prvý a priaznivci PlayStationu sa dočkali vynovenej verzie až o mesiac neskôr. Zástancovia Xboxu tak mali miernu výhodu a skorší príchod vylepšeného Xbox One S sprevádzal vylepšený dizajn s mnohými prekvapeniami.

Rok 2013 odštartoval ôsmu generáciu konzol a nedočkaví fanúšikovia sa mohli tešiť z príchodu Xbox One. Očakávania Microsoftu sa však rýchlo vytrácali, rada obmedzení výrazne konzole neprospela a slabý štart bol toho všetkého len potvrdením. Neúspešný vstup sprevádzal aj konkurenčnú konzolu, spoločnosť Microsoft tak dostala príležitosť poučiť sa z chýb, zrušiť obmedzenia a prísť s niečím radikálnym. Predajnosť sa s postupom času zlepšila a predstavenie vynovenej verzie Xbox One S bolo úspešnou stratégiou, s ktorou vývojári rozhodne krok vedľa nespravili. Čím si vás môže získať aj v súčasnosti?

Značné zmenšenie

Oveľa menšie rozmery vzbudili medzi hráčskou komunitou rozruch a mnohí sa nazdávali, že týmto zmenšením konzoly výrazne doplatí jej vnútorné vybavenie. Obavy však vonkoncom neboli na mieste, kapacita v podobe 1 terabajtu a integrovaný zdroj napájania všetkých presvedčil o tom, že novší model nijako výrazne nestratil oproti svojmu predchodcovi. Svieži biely vzhľad a takmer o štyridsať percent menšie spracovanie si rozhodne získalo svojich zástancov a slim verzia Xbox One S nahradila pôvodnú Xbox One. Niečo podobné sme tu mali aj v prípade konkurencie, znalci herných konzol určite vedia, ako sa stala PS4 Slim náhradou pôvodnej PlayStation 4. Toto neustále súperenie je len potvrdením toho, ako sa spoločnosti medzi sebou doťahujú a snažia sa prevýšiť limity súčasného hrania.

Porovnanie s konkurenčným typom

Oproti PS4 Slim je nespornou výhodou Xbox One S spätná kompatibilita, no zahrať si online multiplayer môžete až po vstupe do členstva Xbox Live Gold za určitý poplatok, v rámci ktorého každý mesiac získate hry zdarma. Veľmi vítaným je technológia Kinect a ergonomické spracovanie ovládača s dvojnásobne väčším rozsahom. Staršie príslušenstvo alebo to, čo si ešte len plánujete kúpiť, bude s touto konzolou kompatibilné a zahrať si tak môžete kvalitné herné tituly spred niekoľkých generácií.

Pomocou mechaniky Blu-Ray si môžete prehrať aj filmové tituly v 4K rozlíšení, v rámci PS4 Slim túto možnosť nemáte. Mnohí netaja sklamanie z absencie virtuálnej reality, na tú si budeme musieť zjavne ešte nejaký čas počkať. Úmysly spoločnosti Microsoft sú v rámci inovácií herných konzol orientované zatiaľ úplne iným smerom, nemožno však vravieť, že idú zlou cestou. Naopak, s príchodom novej generácie dochádza k výraznému prevýšeniu svojich predchodcov a solídnemu zatieneniu konkurencie.

Zdroj obrázka: REDPIXEL.PL / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013