Menu

Motá sa vám často hlava? Majte po ruke domáci tlakomer

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2268 krát
  • Tlač
  • E-mail

Súčasná situácia vo svete si vyžaduje viac prevencie. Takéto rýchle tempo spôsobuje pre ľudský organizmus záťaž enormných rozmerov, ktorá môže výrazne ohroziť zdravie. S tým súvisia aj veľmi často rozšírené ochorenia spojené s vysokým alebo nízkym tlakom.

Prevencia je základ, začnite doma

To, že sa svet z nejakého dôvodu jemne zatriasol z každodenných rýchlych vplyvov, neznamená, že by ste mali obmedziť starostlivosť o zdravie a duševnú pohodu. Ba naopak. Dnes je správna prevencia na mieste. Na trhu nájdete široký výber meračov tlaku, od mechanických, poloautomatických až po digitálne.

Nájdite svoj klenot medzi tlakomermi

Mechanický tlakomer sa už dlhodobo považuje za spoľahlivý. Napumpuje sa manžeta a následne sa počúva tlkot srdca. Na analógovom ciferníku potom treba sledovať hodnoty, pri ktorých sa vaše srdce ozýva. Automatické (digitálne) tlakomery majú zabudovaný displej s tlačidlami pre naozaj jednoduché ovládanie. Najlepšie je, že fungujú plne automaticky a vy si počkáte pár sekúnd na výsledok. Existujú tiež poloautomatické tlakomery, ktoré sú kombináciou digitálneho a mechanického tlakomeru. Manžetu si napumpujete sami balónikom, ale výsledok sa zjaví na displeji.

Na zápästie, či na rameno?

Merania hodnôt môžete robiť na zápästí, alebo na ramene. Merače tlaku s upnutím na zápästie sú vhodné najmä pre športovcov, tieto hodnoty sú len orientačné a preto sú tieto zariadenia vhodné pre ľudí, ktorí nemajú vážne problémy s tlakom. Vďaka ich malým rozmerom a nízkej cene sa tešia veľkej popularite. Tlakomery s upnutím na rameno sú oveľa presnejšie a kvalitnejšie. Vhodné sú najmä pre ľudí s ochorením tlaku kvôli presnejším údajom. Sú však rozmernejšie a tiež drahšie.

V každom prípade by takýto malý pomocník nemal chýbať v žiadnej domácnosti ako súčasť prevencie.

Zdroj obrázku: {AndreyCherkasov} / Shutterstock.com

Súvisiace položky (podľa značky)

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013