Menu

Na čo všetko môžete eKasu využiť?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1343 krát
  • Tlač
  • E-mail

Systém eKasa bol Finančnou správou SR zavedený v roku 2019, a to kvôli jednoduchšej komunikácii medzi úradom a podnikateľskými subjektmi. Na čo ostatné však tento systém podnikateľom slúži?

Aj napriek tomu, že prijatiu eKasy predchádzalo niekoľko odmietavých postojov podnikateľov a pomerne aj značná kritika, tento systém je dnes na Slovensku implementovaný už približne dva roky.

Za tú dobu si prešla ekasa pokladnica istým vývojom a my môžeme konštatovať, že svoje ovocie čiastočne aj priniesla.

Finančnej správe sa skutočne zjednodušila komunikácia s podnikateľskými subjektmi, keďže tento systém je priamo napojený na daný úrad.

Obom stranám primárne odpadla veľká miera byrokracie, no je dobré vedieť, že eKasa môže poslúžiť aj iným veciam.

Prehľadná evidencia

Na to, aby mohla vaša firma rásť, je potrebné jej výsledky pravidelne vyhodnocovať. To, môžete teraz robiť o čosi ľahšie práve vďaka systéme eKasa.

Ekasa pokladnica totiž okrem samotnej funkcie pokladnice disponuje častokrát aj externým cloudom, kde sa ukladajú všetky dôležité informácie o predajoch či vašich produktoch.

Budete si istý, že je všetko v poriadku

eKasa nielenže dokáže zjednodušiť a sprehľadniť evidenciu vašich tržieb a koniec koncov aj celé podnikanie, ale jej kúpou si taktiež dokážete zabezpečiť istotu, že v tomto smere podnikáte v súlade so zákonom.

Povinnosť používať eKasa pokladnicu má totiž dnes väčšina slovenských podnikateľov, ktorí predávajú svoje produkty alebo služby a pracujú s hotovosťou.

Samozrejme, aj v tomto prípade sa nájde niekoľko výnimiek, na ktoré sa daný zákon nevzťahuje, no vo väčšine ide o pomerne špecifické prípady.

Zvoľte si profesionálne riešenie

Pri riešení zavedenia ekasy máte dnes dve možnosti.

Tou prvou je ekasa priamo s aplikáciou od Finančnej správy, no a tou druhou je využiť riešenie niekoľkých účtovných firiem, ktoré ponúkajú svoje vlastné ekasa systémy.

Aj tieto systémy sú samozrejme v súlade so zákonom a častokrát bývajú výhodnejšie a lepšie, ako priame riešenie od štátu.

Zdroj obrázku: STEKLO / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013