Menu

Nintendo Switch prekvapí svojou mobilitou

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1098 krát
  • Tlač
  • E-mail

Pred tromi rokmi nám spoločnosť Nintendo predstavila hybrida medzi hernými konzolami, ktorý aj naďalej ťaží zo svojho úspechu. Táto novinka výrazne zamiešala karty a v rámci aktuálnej ôsmej generácie dokázala konkurovať ostrieľaným hráčom na trhu. Práve Nintendo Switch spustilo masívny rozruch a získalo si mnohých priaznivcov, s čím spoločnosti Sony a Microsoft so svojimi vylepšenými stálicami rozhodne nerátali.

Práve Nintendo Switch môžete totiž využiť počas hrania doma a neskôr vám poslúži ako prenosné zariadenie, ktoré vám umožní hrať prakticky kdekoľvek. Toto hybridné zariadenie tak možno považovať v istom zmysle za revolúciu konzolového hrania, ponúka nám totiž spustiť si obľúbenú hru z akéhokoľvek miesta. V čom sa však líši od konkurenčných konzol PS4 a Xbox One?

Kompaktné spracovanie

Dôkazom toho, že táto verzia konzoly je prenosná, je 6,2 palcová obrazovka s rozlíšením 1280 x 720 pixelov umožňujúca pripojenie k televízii, kým pomocou Joy-Con ovládačov je zase hravo využiteľná aj na cestách. V prospech tohto spracovania hovorí aj samotná výdrž, tá vám dokáže poskytnúť takmer šesť hodín plnohodnotného hrania a optimalizácia konzoly to len potvrdzuje. Táto verzia je totiž určená výlučne na hranie, čoho nespornou výhodou je najmä rýchle a bezproblémové spustenie hier behom pár sekúnd.

Modulárne hranie

Pre herných fanúšikov je na konzole Nintendo Switch najviac oceniteľná práve jej ľahká mobilita a modulárnosť spracovania. Nintendo Switch môžete umiestniť do dokovacej stanice a hrať na televízore s dvoma samostatnými ovládačmi. Tieto Joy-Cony však môžete pridať k pomocnému Joy-Con Gripu a získať nový typ ovládača či pripojiť po bočných stranách a získať spojenie konzoly s tabletom.

Exkluzivita herných titulov

Z hľadiska rozšírenia hernej knižnice Nintendo výrazne zaostáva, no aj s týmto menším počtom dokáže zaujať pomerne veľkú časť hráčskej základne. Populárny Super Mario Odyssey je jedným z najznámejších titulov, no pomerne čerstvá novinka The Legend of Zelda: Breath of the Wild si získava neuveriteľné ovácie. Predstavením Zeldy spoločne s príchodom novej konzoly sa spoločnosti podarilo niečo, o čom by konkurenční herní giganti mohli len túžobne snívať. Dlho očakávaná hra sa totiž výrazne podieľala na masívnom spustení predaja a úspešnosti novej konzoly.

Zdroj obrázka: gut2000 / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013