Menu

S vynikajúcou kvalitou obrazu a AI analytikou s hlbokým učením

  • Napísal(a) 
  • Čítať 562 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh nové prírastky v sérii sieťových kamier AXIS P32. Tieto pevné varifokálne kopulovité kamery ponúkajú cenovo výhodnú inštaláciu a sú ideálne pre dohľad na celom rade miest, vrátane dátových a logistických centier, alebo prémiových maloobchodných predajní. K dispozícii je aj verzia s duálnou čipovou sadou navrhnutá pre analytiku s umelou inteligenciu (AI) a hlbokým učením.

Nové kamery sú dostupné ako v interiérovom, tak aj exteriérovom prevedení. S puzdrom s krytím IK10 sú odolné voči prachu, vandalom a sú tiež chránené proti presmerovaniu, rozostreniu a nárazom. Kamery AXIS P3247-LV a AXIS P3247 LVE ponúkajú rozlíšenie 5 MP, zatiaľ čo AXIS P3248-LV a AXIS P3248-LVE prichádzajú s vysokým rozlíšením 4K. Posledná z noviniek, model P3255-LVE, prichádza v rozlíšení HDTV 1080p s duálnou čipovou sadou pre obrazovú analytiku využívajúcu umelú inteligenciu (AI) s funkciou hlbokého učenia

Umelá inteligencia s hlbokým učením pre presnejšiu detekciu a identifikáciu

Duálna čipová sada kamery P3255-LVE, kombinujúca vlastný čip Axis ARTPEC-7 s procesnou jednotkou hlbokého učenia (DLPU), stojí za výnimočnými schopnosťami kamery P3255-LVE klasifikovať objekty na základe umelej inteligencie. Tento pokročilý hardvér ponúka jedinečnú príležitosť využiť na mieru robené aplikácie tretích strán založené na AI. Duálna čipová sada taktiež umožňuje predinštalovanej aplikácii AXIS Object Analytics detekovať a klasifikovať osoby alebo vozidla a rozlišovať medzi rôznymi typmi vozidiel, ako sú osobné autá, autobusy, nákladné vozidlá, motocykle, či bicykle.

Navyše táto sada umožňuje analytike bežať priamo v kamere (tzv. na okraji), čo umožňuje stavať rýchlejšie a viac škálovateľné systémy. Medzi nesporné výhody patrí aj spracovanie obrazu v reálnom čase, celkové nižšie náklady a jednoduchá implementácia. A vzhľadom k tomu, že sa po sieti prenáša iba relevantné video, znižuje sa tým potreba veľkého úložiska a veľkej šírky pásma, ale riešia sa aj možné problémy spojené s otázkami zachovanie súkromia osôb v záberoch kamery. Ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu v rozlíšení HDTV 1080p.

Všetky kamery sú vybavené technológiou Axis Lightfinder 2.0 a Axis Forensic WDR, s ktorými poskytujú skutočné farby a skvelé detaily aj v náročných svetelných podmienkach alebo v takmer úplnej tme. Ich súčasťou je aj technológia s prisvietením OptimizedIR pre dohľad v úplnej tme a expozíciu prispôsobujúcu sa pohybu, čo znižuje rozmazanú scénu u približujúcich sa alebo blízkych objektov. S AXIS Object Analytics môžu navyše detekovať a klasifikovať ľudí a vozidlá všetky kamery a vďaka obojsmernému audiu a I/O portom je možné pridať do riešenia aj audio analytiku alebo integrovať periférne zariadenia.

Vďaka technológii Axis Zipstream s podporou kodekov H.264 a H.265 sa u všetkých kamier výrazne znižujú požiadavky na šírku pásma a úložisko bez toho, aby utrpela kvalita zaznamenaného obrazu. Tieto špičkové kamery ponúkajú kompletné uloženie všetkých kryptografických kľúčov a certifikátov, takže zostanú v bezpečí aj v prípade kybernetického útoku.

Medzi kľúčové vlastnosti série P32 patria:

  • Vysoké rozlíšenie 5 MPx a 4K pri 30 fps
  • Lightfinder 2.0 a expozície prispôsobujúce sa pohybu
  • Zipstream podporujúci kodeky H.264
  • a H.265 Forensic WDR a OptimizedIR
  • Rozšírené funkcie na zvýšenie kybernetickej bezpečnosti
  • Výkonná AI s hlbokým učením (P3255-LVE)
  • Podpora aplikácií iných výrobcov

Kamery AXIS P3247-LV, P3247‑LVE, P3248-LV, P3248-LVE a P3255-LVE sú už k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013