Menu

Vstupujete do online sveta? S profesionálnou web stránkou to bude ľahšie

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 636 krát
  • Tlač
  • E-mail
Približne dve tretiny spoločností na celom svete má dnes už vlastnú webovú stránku, čo je dobré, pretože zákazníci sa na virtuálny svet pri hľadaní otázok a riešení svojich problémov obracajú čoraz viac. Ak sa preto aj vy chcete stať súčasťou tejto silnej „komunity“ a využívať nielen v podnikaní jej výhody, je potrebné začať tvorbou dobrého webu.

Zakladanie kvalitného webu sa však skladá z viacerých krokov, takže, ak nikde nechcete urobiť chybu, oplatí sa s nimi zoznámiť.

Premyslite si, aký typ stránky je pre váš podnik najlepší?

V skutočnosti nejaké špeciálne „zaškatuľkovanie“ v tomto smere neexistuje, pretože všetko sa neustále vyvíja a mení v priebehu rokov. Pokiaľ sa ale rozhodujete ísť do toho online, je lepšie vedieť, za akým účelom.

Web môže byť len firemnou vizitkou s indexom a so žiadnou, prípadne minimom podstránok. Založiť si môžete aj klasický web s detailnými podstránkami a kategóriami pre široký sortiment a dôležité informácie. Obľúbené sú aj blogové stránky alebo klasické e-shopy.

Keď budete mať v charaktere webu jasno, môžete pred jeho následnou tvorbou popremýšľať nad ideálnou platformou. Existuje množstvo bezplatných alebo veľmi lacných platforiem webových stránok, ako sú WordPress, Google Sites a iné, ktoré sa od seba líšia. Ak sa v tom ale celkom dobre neorientujete a neviete, čo je lepšie, odborníci na tvorbu originálnych web stránok sú najlepší.

Pokračujte k názvu domény a hostingu

Dajú sa vybrať platené alebo free verzie, ktoré však na okolie a potenciálnych zákazníkov či klientov nepôsobia dobre, pretože signalizujú, že na to nemáte, alebo vám na tom nezáleží. Investovať sa teda oplatí.

Doménou si v preklade môžeme vysvetliť ako koncovku vašej webovej adresy. Sú rozdelené na určité úrovne, pričom za tie najvyššie sa logicky platí, no majú lepšiu hodnotu. Hosting je zasa priestor, kde sa nahrajú všetky informácie vášho webu. Aj tento priestor môže byť platený, kde je viac možností a opäť lepšie hodnotenie ako majú free verzie.

Výber názvu pre vašu doménu môže byť niekedy trochu zložitejší. Potrebujete názov, ktorý je čo najviac podobný vašej spoločnosti alebo dokonale zodpovedá vášmu plánovanému projektu. Avšak vzhľadom na nespočetné množstvo webových stránok, ktoré dnes existujú, vaša vysnívaná doména už môže byť obsadená.

Ak preto ideálny názov domény už nie je k dispozícii, môžete skúsiť inú príponu. Aj v týchto prípadoch môžete využiť na tvorbu nového webu rady odborníkov, ktorí sa v problematike vyznajú.

Pridajte na svoj web kvalitný obsah

Po výbere vhodnej šablóny, doplnení dôležitých podstránok, je dôležité vytvoriť stránke kvalitný obsah. Najlepšie je začať písaním konceptov pre stránky ako „O nás“ a dôležité informácie, naše projekty a podobne. Porozprávajte sa s kolegami a zainteresovanými stranami o tom, aké posolstvo chcete webom šíriť. Aký tón by ste chceli udať? Chceli by ste šíriť dobrú náladu vtipnými textami alebo skôr inšpirovať návštevníkov webu? Alebo možno oboje? Všetko si dobre zvážte.

Nezabudnite zadať názov, slogan a meta popis v nastaveniach vášho webu. Mali by ste sa tiež uistiť, že časy načítania vašich webových stránok nie sú príliš dlhé a či sú vaše webové stránky optimalizované pre mobilné zariadenia. Skontrolujte tiež dĺžku a čitateľnosť URL adries.

Potom stačí už len nainštalovať niektoré využívané a výhodné doplnky na rozšírenie webu a jeho používania. Na záver sa môžete pohrať so samotným dizajnom, ktorý bude tou správnou čerešničkou na torte.

Zdroj obrázka: Rawpixel.com/Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013