Menu

Cestovné poistenie online

  • Napísal(a) 
  • Čítať 4107 krát
  • Tlač
  • E-mail

Dovolenkové obdobie je v plnom prúde. Ak sa aj vy plánujete vybrať na dovolenku či dlhší výlet, určite ste už rozmýšľali nad poistením. V dnešnej dobe za ním nemusíte chodiť do klasických kamenných poisťovní. Stačí využiť služby internetu.


Union

Spoločnosť Union pokrýva svojimi produktmi široké spektrum koncových užívateľov. Nájdu sa tu riešenia pre krátkodobé cestovanie, celoročné pobyty ale aj nadšených turistov, ktorý radi navštevujú krásy slovenska a nechcú pritom platiť za prípadný zásah Horskej Záchrannej Služby (ďalej HZS).

Krátkodobé cestovné poistenie v sebe zahŕňa poistenie liečebných nákladov, batožiny, zodpovednosti za škody a úrazové poistenie. Pre prípad zlého počasia je tu možnosť uzavrieť aj doplnkové poistenie nákladov na storno zájazdu. Poisťovňa vám uhradí liečebné náklady až do výsky 120 000€. Batožina je poistená sumou 700€ (35€/vec), vami spôsobené škody na zdraví až do výšky 100 000€ a škody na majetku do 35 000€. Pre najhoršie prípady vám bude vyplatených maximálne 7000€ v prípade trvalých následkov úrazu a 3 500€ v prípade smrti úrazom.

Celoročné cestovné poistenie je rozdelené do troch kategórií a to klasik, komfort a komfort storno. Poistenie klasik zahŕňa liečebné náklady, asistenčnú službu a poistenie nákladov na zásah HZS. Balík Komfort navyše obsahuje aj poistenie batožiny, zodpovednosti za škodu, úrazové poistenie a zopár ďalších. Komfort storno sa od neho odlišuje jedine pripoistením storna objednanej služby.

Poistenie nákladov na zásah HZS sa bude určite hodiť pri akejkoľvek túre do jednej z oblastí pokrytých HZS. Pri cene od 0,33€ sa určite oplatí toto poistenie uzatvoriť, najmä ak vezmete do úvahy fakt, že cena technických zásahov HZS sa môže vyšplhať aj nad 300€.

Uniqa

Spoločnosť Uniqa má vo svojej ponuke hneď 2 druhy poistení. Prvým z nich je individuálne cestovné poistenie a druhým celoročné cestovné poistenie.

Individuálne cestovné poistenie je určené pre kratšie zájazdy. Pokrýva hneď niekoľko nepredvídateľných nákladov, ktoré sa môžu počas dovolenky a šutdijného či pracovného pobytu vyskytnúť. Poistenie liečebných nákladov je hradené do výšky 90 000€, právna ochrana, ktorá môže zahŕňať aj kauciu, do 12 000€ (5 000€ kaucia) no a zodpovednosť za škodu do 90 000€. Samozrejme nechýba ani úrazové poistenie, ktorého výška je 1 659,70€ v prípade trvalých následkov či smrti spôsobenej úrazom. Okrem týchto nákladov je samozrejme pokrytých aj zopár ďalších.

Ročné cestovné poistenie sa oplatí uzatvoriť v prípade, že plnáujete dlhší pobyt poprípade viacero pobytov do roka. Od individuálneho cestovného poistenia sa odlišuje jedine nižším poistením zodpovednosti za škodu a to do výšky 40 000€, no naopak vyšším úrazovým poistením a to až do 3 319,39€.

Allianz

Spoločnost Allianz je taktiež jednou z poistovní, ktorá drží krok z dobou a svoje služby poskytuje aj online. Cetovné poistenia sú rozdelené až do štyroch kategórií. A to cestovné poistenie, poistenie nákladov spojených s činnosťou HZS, cestovné poistenie pre hráčov golfu a poistenie zimných športov.

Cestovné poistenie pokrýva klasické náklady, ktoré môžu vzniknúť na akejkoľvek dovolenke. Allianz poskytuje zrejme jedno z najlepších poistení liečebných nákladov, keďže maximálna výška poistného plnenia nie je nijako obmedzená. Okrem toho poskytuje aj poistenie úrazu do 6 650€ v prípade trvalých následkov a 3 350€ v prípade smrti. Poistenie zodpovednosti za škodu je hradené až do výšky 66 500€ pri škode na zdraví a 33 500€ pri škode na majetku. Okrem toho samozrejme balík obsahuje aj poistenie batožiny, storna poplatkov či zopár ďalších.

Poistenie do hôr zahŕňa už tradične poistenie nákladov spojených so zásahom HZS. Okrem toho však kryje aj náklady, ktoré vzniknú v prípade transportu vrtuľníkom.

Cesotvné poistenie pre hráčov golfu je síce trochu netradičné no so vzrastajúcou obľubou tohto športu určite užitočné. Zahŕňa v sebe bežné poistenie, ktoré môžu prísť vhod na akejkoľvek dovolenke. Okrem nich však kryje aj storno registračných poplatkov na turnaj či poškodenie golfovej hlavice. Asi najkurióznejšie náklady, ktoré poistenie zahŕňa su náklady spojené s občerstvením pri dosiahnutí hole in one.

Poistenie zimných športov príde vhod pri akejkoľvek zimnej lyžovačke. Uplatniť si ho môžete pri nečakaných nákladoch, ktoré vzniknú pri alpskom lyžovaní, snowboardingu, bežeckom lyžovaní či jazde na saniach po vyznačených tratiach.

Kooperativa

Poisťovna Kooperativa poskytuje online len jeden druh cestovného poistenia a to cestovné poistenie Eurotravel. V jej pobočkách si môžete uzavrieť aj 3 ďalšie druhy cestovného poistenia, tie však nie sú dostupné online.

Eurotravel je cestovné poistenie určené pre krátkodobé pobyty. V základe pokrýva liečebné náklady do výšky 80 000€. Okrem toho si však môžete zakúpiť rôzne pripoistenia. A to pripoistenie batožiny do sumy 995,82€, následkov úrazu do výšky 9 958,18€ v prípade trvalých následkov a v prípade smrti do 6 638,78€. Môžete si pripoistiť aj zodpovednosť za škodu a to až do 33 193,92€.

Generali

Generali poskytuje svojim zákazníkom naozaj široké spektrum poistení, ktoré je možné uzatvoriť online. Patrí medzi ne poistenie dovolenkár, svetobežník, a au-pair/ študent.

Dovolenkár je krátkodobé cestovné poistenie rozdelené 5 kategórií. Balík klasik zahŕňa len liečebné náklady. Kategória plus zahŕňa aj úrazové poistenie, poistenie pátrania a záchrany a poistenie zodpovednosti za škodu. V prípade, že chcete pokryť aj asistenčnú službu a poistenie batožiny je tu pre vás balík Komfort. Storno náklady sú zahrnuté v produkte Storno. No a kompletnú ochranu vám poskytne balík Komplet.

Svetobežník zaujme najmä nadšených cestovateľov, ktorý navštívia do roka viacero destinácií. Taktiež je rozdelené do kategórií Klasik, Plus, Komfort a Komplet. No a pre študentské pobyty je tu poistenie Au-Pair/študent.

Európska cestovná poisťovňa

Táto poisťovňa poskytuje zrejme najširšie spektrum služieb. Jej online systém dokonca dokáže na základe vami vyplnených údajov zvoliť najvhodnejší produkt, ktorý sa vám 100% hodí. Online si môžete uzavrieť krátkodobé a celoročné cestovné poistenie.

Krátkodobé poistenie je rozdelené do niekoľkých balíkov. Zrejme najzákladnejší z nich zahŕňa poistenie liečebných nákladov až do 200 000€ a poistenie nákladov spojených s pátraním a záchranou do 7 000€. Ďalej je to cestovné poistenie EURO PLUS, ktoré pokrýva aj stratu batožiny, úrazové poistenie s výškou 34 000€ a poistenie zodpovednosti za škodu až do 200 000€. Okrem toho obsahuje aj poistenie zmeškania dopravného prostriedku a asistenčné služby. Storno poplatky vám pokryje poistenie storna štandard, na ktorom však máte 10% spoluúčasť, a poistenie storna plus, ktoré je bez spoluúčasti. K dispozícii su aj komplexné poistenia EURO štandard a EURO plus. Balík štandard v sebe obsahuje kombináciu poistenia EURO plus a poistenia storna štandard. Balík plus obsahuje poistenie storna plus a pri niektorých poistných udalostiach je oproti štandardu zvýšená suma poistného krytia.

Ročné poistenie zahŕňa podobné balíky ako krátkodobé poistenie. Okrem nich tu však je aj poistenie Au-Pair, ktoré slúži ako poistenie pre Au-Pair pobyty. To kryje všetky liečebné náklady a to až do výšky 200 000€.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013